≫ 

Stef Kari se radovao kao da je osvojio takmičenje u trojkama, a onda je na scenu stupio prvi "snajper" NBA lige (VIDEO)

Košarkaš Bruklina osvojio je titulu u takmičenju u šutiranju trojki

  • 2
Džo Heris sa peharom za osvajača takmičenja u trojkama; Foto: AP/Tanjug

Bek Bruklin Netsa, Džo Heris, osvoji je takmičenje u šutiranju trojki na NBA Ol-staru u Šarlotu. On je u finalnoj rundi bio precizniji od Stefa Karija i Badija Hilda i zaradio je titulu prvog "snajpera" NBA lige.

On je već u prvoj rundi imao sjajan rezultat od 25 poena i visoko je podigao lestvicu ostalim takmičarima. Ali, Badi Hild iz Sakramenta je uspeo da postigne 26, a zatim je Stef Kari postigao 27 poena, i radovao se kao da je već tada osvojio titulu.

Stef Kari u transu posle prve runde sa 27 poena; Foto: AP/Tanjug
Prerano se radovao; Foto: AP/Tanjug

Heris je strahovao kada je na liniju za tri poena, kao poslednji takmičar u prvoj rundi izašao Devin Buker, prošlogodišnji šampion.

Ali, as Finiksa nije uspeo da ga nadmaši, pa su u finalnu rundu ušli Heris, Kari i Hild.

Heris je u odlučujućoj rundi bio ponovo sjajan, pogodio je 26 poena i postavio ozbiljan izazov Hildu i Kariju.

Košarkaš Sakramenta je potpuno podbacio u finalu sa 19 poena, i sve oči su bile uprte u Stefa Karija.

Krenuo je sjajno, jer je pogodio prvih 9 šuteva, ali je onda ušao u lošu seriju i na kraju došao do 24 poena, što nije bilo dovoljno i titula je otišla u ruke Džoa Herisa.

Podsetimo, takmičenje u veštinama osvojio je košarkaš Bostona Džejson Tejtum, koji je u polufinalu eliminisao našeg Nikolu Jokića, dok je Hamidu Dijalo iz Oklahome posle spektakularnog zakucavanja preko Šekila O'Nila osvojio titulu u zakucavanju.

Centralni događaj Ol-star vikenda u Šarlotu završava se ol-star utakmicom, gde će nastupiti i Nikola Jokić, koji je prvi Srbin na ovakvoj utakmici posle 15 godina. Taj meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka od 2 ujutru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    17. februar 2019 | 12:46

    Donedavno su se sabirali pogodjeni kosevi u dve serije a sada svaka serija ponaosob. Ukupno bi imali isti broj 25+26=51 i 27+24=51. Ko je dao najvise koseva u jednoj seriji gospodo, Stef Kari ikona NBA .Placite zajedljivci. Kod Amera sve pogresno. Tripl-dabl 22-11-11 vise vredi od 38+11+ 9 . Ovog koji dade 22 kosa izgubila ekipa od ovog sa 38 koseva sa 22 poena razluke. Koja pamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA