≫ 

Partizan na najluđi mogući način uzeo Kup, Zvezda ispustila produžetak u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Borba za prvi pehar u sezoni bila je spektakularna, Trinkijeri došao do prvog pehara u crno-belima

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su spektakularno finale u borbi za Žućkovu levicu! Večiti rivali su imali potpuni egal od početka do kraja, a u finišu je duel pripao crno-belima sa 76:74 nakon neviđene drame!

Bilo je oscilacija na obe strane na putu do finala, s time da se Zvezda malo duže mučila sa Megom, nego crno-beli protiv FMP-a.

Duel je opravdao očekivanja kada je u pitanju neizvesnost, tokom većeg dela meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, nije niko uspevao da odmakne na dvocifrenu razliku.

Foto: MN Press

Partizan je bio za nijansu bolji do uvoda u treću deonicu, kada je Davidovac serijom trojki sve preokrenuo. Onda je Zvezda bila ta koja diktira tempo, ali se sa malom razlikom ušlo i u završnicu.

Onda je Partizan bio ponovo taj koji vodi, a finiš je doneo dramu kakvu ni Hičkok ne bi režirao. U poslednjoj sekundi, kada su svi već videli produžetak, Beron je faulirao Lendejla i odveo ga na liniju penala.

To je Partizanu donelo 15. Kup u istoriji kluba, odnosno prvi trofej novog trenera Andree Trinkijerija.

Foto: MN Press

Zvezdu su skupo koštale katastrofalne trojke tokom većeg dela meča (ukupno 10-34), a u finišu je malo nedostajalo da one donesu sreću Beronu, koji je imao na kraju pet dalekometnih šuteva.

Partizan - Crvena zvezda 76:74 (19:18, 18:15, 18:24, 21:17)

Partizan: Marinković 7, Veličković 9, Si 5, Renfro 18, Lendejl 18, Janković 4, Jaramaz 5, Gagić 8, Pecarski, Gegić, Pejdž, N. Janković 2

Crvena zvezda: Simanić 7, Regland 17, Perperoglu 3, Cirbes 4, Beron 18, Čović 2, Nenadić, Kešelj, Davidovac 17, Lazić, Dobrić 2, Ristić 4

Foto: MN Press

PRVA ČETVRTINA PRIPALA PARTIZANU

Zvezda je utegla malo odbranu na startu, za razliku od starta polufinala protiv Mege, a u napadu je Cirbes uspeo da uz ofanzivni skok izgradi prve poene, nadovezao se Regland prodorom za 4:0.

U startnoj petorci Partizana, svi igrači su vezali promašaje na početku, Marinković, Veličković, Si, Renfro i Lendejl, ali je potom Renfro uspeo da poentira.

Tada su se uloge preokrenule, Zvezda je  ostala bez oružja u napadu, Cirbes je neutralisan, dok je serija od 6:0 donela preokret ekipi Andree Trinkijerija.

Novi egal doneo je faul Stefana Jankovića nad Simanićem, Zvezdin talenat je vezao dva slobodna bacanja za 6:6, a potom je viđena nestvarna gužva i borba za loptu pod košem Zvezde. To se srećno završilo po Partizan, Si je ubacio trojku za 9:6.

Zvezda je svoj trenutak dočekala preko Ristića i Davidovca, koji su kasnije doneli ekipi 15:13, samo minut pre kraja prve deonice.

Crno-beli su imali odgovor na to, Jaramaz je pokrenuo mini seriju i na prvu pauzu je Partizan otišao sa 19:18 - malo je nedostajalo da poslednji koš ipak ne bude priznat Zvezdi iz polaganja Davidovca, bio je ipak brži od sirene.

Foto: MN Press

DRUGA ČETVRTINA: Crno-beli održali prednost, Zvezda katastrofalna u šutu za tri

Posle pada u finišu prve deonice, Zvezda je drugu otvorila novim košem Davidovca za povratak vođstva.

Za bolji utisak Zvezdi je nedostajala igra na centarskoj poziciji, nije se ni Ristić proslavio posle Cirbesa, a potom je sevnula sjajna trojka Jaramaza posle finte, Partizan je tako poveo sa 22:20.

Cirbes je izjednačio i usledio je tajm-aut, a poseban kuriozitet do ovog momenta bile su trojke, Partizan ih je šutirao 2-8, a Zvezda 0-7, od toga je četiri puta Simanić bio neprecizan.

Posle pauze, Zvezdina trojkaška katastrofa se nastavila do 0-9, Simanić potom nije ni smeo da šutira spolja, a Partizan je zbog nepreciznosti iz igre dugo držao 23:22.

Foto: MN Press

Daleko je sve bilo od umiranja u lepoti igre, više se grešaka i kikseva moglo nabrojati na obe strane, što je rezultiralo i slabašnim brojem poena do 26:24 u smiraj poluvremena, kada je usledio novi tajm-aut.

Novica Veličković je počeo da dominira i animira saigrače, a na drugoj strani je Boriša Simanić iz svog šestog, odnosno 12. timskog šuta za tri uspeo da poentira - 32:29.

Serijom 8:2, Partizan je unervozio Milana Tomića kada je otišao na +6, pa je Zvezdin trener tražio novi tajm-aut. Eksplodirali su Grobari kada je Gagić zakucao pri pasu Pejdža za 37:31, a malo je vremena Tomiću ostalo da nešto kreira.

Na pauzu, otišlo se sa Partizanovih 37:33,  uz osam poena Gagića i šest Veličkovića, Regland je bio Zvezdin lider sa osam poena.

Foto: MN Press

TREĆA ČETVRTINA: Davidovac trojkama doneo veliki preokret Zvezdi!

Počeo je Partizan da dominira od starta drugo poluvremena, sevnule su trojka Veličkovića i ples Renfroa za flouter i +9 crno-belih!

Zvezdin odgovor stigao je preko Berona, Amerikanac je prvo ukrao loptu i asistirao Davidovcu, pa pogodio trojku i vratio ekipu u igru.

U istom se ritmu nastavilo do sredine perioda igre, na novi talas Partizana je reagovao Davidovac trojkom, smanjena je tada razlika na 47:43, a onda je ubacio još jednom sa distance, preko ruke za pola koša.

Kao da je to demoralisalo do tada raspoloženije igrače Partizana, počeli su da srljaju u napadu, Džok Lendejl je posebno bio brzoplet i otišao je na klupu, a Perperoglu je preokrenuo na 47:48!

U nastavku je Vanja Marinković pogodio trojku i ponovo probudio Partizan, pa je Davidovac uz novu trojku i koš Reglanda doneo Zvezdi 57:52.

Poslednji napad 3/4 Zvezdi je propao zbog blokade Nikole Jankovića nad Reglandom, u finiš se ušlo sa +2 za crveno-bele!

Foto: MN Press

POSLEDNJA DEONICA: Dramatično je bilo do samog kraja!

Počelo je sa nekoliko traljavih i neuspešnih napada na obe strane, a Delije je dobro prodrmao Regland trojkom preko ruke za +5.

Za čitava četiri minuta perioda viđena su samo dva koša na obe strane, a potom je prikucao Lendejl i smanjio na 59:60.

A onda, Zvezda je preko Reglanda vezala dve promašene trojke Reglanda, pa je ubacuje Beron, iako je bio sjajno čuvan.

Nije uskraćen za odgovor, Lendejl je ušao u veliku seriju, bio je najmotivisaniji na parketu i sam je doneo preokret na 64:63.

Foto: MN Press

Delovala je Zvezda kao u nokdaunu kada je Ristić faulirao Renfroa pri košu za +3, Tomić je tada uzeo novi tajm-aut.

Precizan je bio Renfro pri dodatnom bacanju za +4, a Zvezdi su ostala tri i po minuta za preokret.

Beron je onda novu nestvarnu trojku ubacio iz ugla, potpuno se tada zakuvalo u Nišu!

Partizan je ređao slobodna bacanja, a Zvezda se u igri održavala samo zahvaljujući Beronu, sve je vodilo ka tome da će se u poslednjim sekundama rešiti meč.

Tako je i bilo, Dobrić je izjednačio, a Partizan je imao samo sekundu za napad. Tada je Beron prešao put od heroja do tragičara Delija, faulirao je Lendejla koji je promašivao šut pod košem, pa je sviran opravdano faul, sa penala Australijanac nije promašivao.

Maskirani navijač upalio baklju u Čairu i bacio je na teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    17. februar 2019 | 19:15

    Bravo Partizane moj! Čestitke od ❤ svaka čast! Dokazao si da si bolji od zvezdana!!! ❤♥❤♥❤

  • Acca

    17. februar 2019 | 17:58

    Cigani se ne cuju.... Nis je ceo crno beo!!! Idemo bre grobari do pobede. Napred partizan

  • ja

    17. februar 2019 | 19:27

    EVROLIGA,Blizu je braco osjeća se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA