≫ 

Ne možemo da bežimo od pasoša za strance, ali prednost dajemo našima: Tomašević poslao jasnu poruku navijačima Srbije! (VIDEO)

Pasoši su neizbežna stvar, rekao je generalni sekretar KSS

  • 2

Dejan Tomašević kaže da je zadovoljan organizacijom Kupa Radivoja Koraća i izrazio nadu da će košarka umesto incidenata biti u centru pažnje. Sa njim je tokom poluvremena finala između Crvene zvezde i Partizana razgovarao reporter Telegrafa u Nišu.

- Na dvadeset minuta do kraja, mislim da je protekao sjajno kao i svake godine i nadam se da će i narednih dvadeset minuta proteći tako da igrači budu u glavnim ulogama. Sa moje strane i strane saveza jedno veliko "hvala" za celokupnu organizaciju i publiku koja je od prve do poslednje utakmice tu - rekao je gensek KSS.

Za košarku je po njegovom mišljenju dobra stvar što su manji timovi poput Borca i Dinamika umalo iznenadili one poznatije Megu i Crvenu zvezdu.

- Zanimljivo. Pogotovo onaj drugi četvrtfinalni dan je bio na ivici iznenađenja, obe utakmice su bile neizvesne do poslednjeg trenutka, što na neki način hrabri.

Daje elana i snage tim klubovima da nastave da se bore. Nije lako u ovom trenutku naći novca i finansirati jedan sportski kolektiv, ali svim tim klubovima i ljudima koji ih vode takođe hvala - kaže Tomašević.

Srpski pasoši da ili ne?

- Mi ne možemo da pobegnemo od toga. Mi smo u ovom trenutku, čini mi se, jedina reprezentacija koja nema nijednog stranog igrača i na taj način šaljemo poruku.

Kao neko ko je igrao na visokom nivou i kao deo saveza koji čine pre svega bivši košarkaši, uvek ćemo biti za to da treba dati šansu mladom domaćem igraču. Donekle razumem i klubove jer znam da im je svaka utakmica bitna i cilj na neki način opravdava sredstvo.

Procenili su da je dobijanje srpskih pasoša za neke igrače upravo to to, ali imam i apel za sve njih: dajte šansu našima - kaže Tomašević koji je prokomentarisao i predstojeće utakmice reprezentacije Srbije protiv Estonije i Izraela.

- Prva u Estoniji, posle toga sa Izraelom. Dobro je što ćemo imati neke igrače na koje nismo računali zbog cele situacije sa FIBA prozorima. Pre svega smatram da smo kvalitetniji. Nemamo baš mnogo vremena da se uigramo, ali to su svi igrači koji imaju mnogo utakmica u nogama i znaju šta se očekuje od njih - zaključio je Tomašević i pozvao navijače da dođu u Pionir na meč sa Izraelom jer može da bude ključni za plasman na Mundobasket u Kini.

VIDEO - Maskirani navijač upalio baklju u Čairu i bacio je na teren

(M.LJ) Od izveštača sa Kupa Radivoja Koraća Saše Grujovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    17. februar 2019 | 21:14

    После овога вечерас, што си режирао у вези са Даниловићем није ни чудо, да је рођени отац хтео да те се одрекне када си прешао из Звезде у Партизан.

  • Kragujevčanin

    17. februar 2019 | 23:55

    Kako je kratko pamćenje Dejana Tomaševića...Zaboravio je kako je pre par godina zabranio Srbima Vardi, Ćapinu, Markoviću i Borisovu da igraju za svoj klub kao domaći igrači. Prekršio je Ustav i građanima Srbije, sa Srpskim pasošom branio pravo na rad! Tada bi Radnički u Kragujevcu osvojio Kup ( ne bi bilo skandala sa pp aparatom ) a na f4 bi ušao u Evroligu. Sada tog kluba nema a Tomašević je za to veoma odgovoran! Sada se dele Srpski pasoši igračima koji ne znaju ni gde je Srbija i dozvoljava se da igraju kao Srbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA