≫ 

Luda pobeda Partizana, revija trojki Zvezde, i još TRI stvari koje su obeležile finale Kupa Radivoja Koraća (VIDEO)

Pogledajte šta ste sve propustili od finala srpskog nacionalnog Kupa

  • 4

Poslednji dan, finalni dan Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća doneo je i najbolji meč na ovom takmičenju. U finalu su se sastali Crvena zvezda i Partizan, dva najbolja, ali i najpopularnija srpska kluba.

Kako dolikuje finalu pobednik je odlučen u samoj završnici, a umalo da dođe i do produžetka

PARTIZAN TRI PUTA ISPUSTIO POBEDU U POSLEDNJIH 10 SEKUNDI

Partizan je trijumfovao sa 76:74 u neverovatnoj završnici gde su 10 sekundi pre kraja imali pobedu u rukama, ali su je ispustili čak tri puta. Imali su prednost 74:72 na 33 sekunde do kraja.Zvezda kreće u napad, lopta kruži, oko trojke, Beron se podiže i promašuje na 10 sekundi pre kraja. Partizan nema defanzivan skok, kojim bi osvojio trofej, već loptu hvata Perperoglu na 8 sekundi pre kraja, dodaje je do Dobrića , a njega fauliraju na 7 sekundi.

Foto: Printscreen Telegraf

Dobrić promašuje oba slobodna bacanja, Partizan opet ne hvata loptu za pobedu, već je hvata Perperoglu na pet sekundi pre kraja i šutira, ali promašuje lopta se odbija, Partizan treći put ne hvata loptu za bpobedu, već Dobrić polaže na dve sekunde pre kraja za 74:74.

VIDEO: Pogledajte poslednji minut meča finala Kupa

ZVEZDA JE IMALA PRODUŽETAK U RUKAMA, A ONDA SE DESILO NEŠTO ŠTO SE RETKO DEŠAVA

U modernoj košarci se retko dešava da ekipa primi koš iz auta na dve sekunde pre kraja. Tačnije, ne primi ali napravi faul na samom ziceru. To se desilo Zvezdi.

Kod rezultata 74:74 na 2 sekunde do kraja finala Kupa Radivoja Koraća, Partizan je imao da izvede aut. Bandža Si je bacio neverovatan pas pravo prema košu, Lendejl je uleteo, skočio, a pravo čudo jer kako je dosta niži Beron ostao na njemu.

Foto: MN Press

Znatno viši Lendejl je uhvatio loptu i pokušao da da koš, ali su sudije dosudile faul od strane Berona. Arbitri su gledali snimak i potvrdili odluku i Lendejl je sa dva bacanja doneo titulu 76:74

VIDEO: Da li je Beron faulirao Lendejla?

ZVEZDINA REVIJA TROJKI NA FINALU

Košarkaši Crvene zvezde šutnuli su čak 34 trojke na ovom meču, a pogodili 10 što je ukupno 30 poena od 74 koliko su dali. Uglavnom se igra Zvezde u poslednmjoj četvrtini bazirala na šutu za tri poena, a kao zanimljiv podatak stoji da su od rezultata 59:60 za njih do kraja meča dali četiri trojke sve do rezultata 74:72, kada je Dobrić dao dva poena. Beron je ubacio tri a Regland jednu. Znači svi napadi u poslednjih 6 minuta Zvezde su se završavali trojkom.

ZVEZDA JE BESNA ZBOG SUMNJIVOG KOŠA RENFROA POSLE FAULA U NAPADU

Zvezda smatra da je napravljena sudijska greška u završnici kadsa Renfrou nije sviran faul kod rezultata 71:72 za Zvezdu. Uleteo je snažno u Filipa Čovića, ali sudije nisu svirale ništa, pa se namestio i pogodio trojku za ispostaviće se ključno vođstvo-

VIDEO: Pogledajte situaciju i koš Renfroa

DOMINACIJA STRANIH KOŠARKAŠA NA FINALU KUPA

Ovaj Kup ostaće ipamćen po dominaciji stranih košarkaša u obe ekipe. Nije dobro da nam stranci budu lideri već treba stvarati mlade asove koji će rešavati mečeve za titule. U ekipi Partizana Aleks Renfro i Džok Lendejl sa 18 poena su bili najbolji,. dok su u Zvezdi Bili Beron i Džo Regland sa po 18 i 17 poena bili najbolji. Doduše, čast srpskih igrača odbranio je Dejan Davidovac sa 17 koševa.

ZAPALJENA JEDNA BAKLJA NA UTAKMICI

Već u prvoj četvrtini atmosfera na tribinama Čaira se zakuvala upaljenom bakljom. Jedan navijač Partizana je upalio i vrteo neko vreme, a onda bacio na tren pored klupe Partizana.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskreno

    17. februar 2019 | 20:07

    da Bog da uvek bili mi fudbal oni kosarka.

  • Aleksandar

    18. februar 2019 | 08:28

    Ako je ovo svirano u zadnjoj sekundi onda je morao biti sviran faul u napadu glodarskog pleja. Ali tako to ide:), bice sve kako treba, dobro je da se desilo, da se ne opusta niko misleci da treba samo igrati kosarku..glodari su to, nemaju ni casti ni mere, ako bi mogli i halu bi proglasili svojom, kao sto su probali sa Banjicom. Sve je ok, idemo da se borimo, opet, bice super:))

  • rade

    18. februar 2019 | 14:05

    faul na Čoviću je bio 1000%,zašto nije sviran faul nad Perperogluom,Cirbes stoji ruke u vazduhu,ovaj gubi ravnotežu i pada na Cirbesa i sviraju faul Cirbi.Tako i za Ristića faul niđe veze. Ali nije trebalo ovo sebi da dopusti Zvezda ,zamjerke Tomiću.Puno je forsirana trojka ikada nije bilo gusto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA