≫ 

Čović besan posle Kupa: Bruka i sramota! Ovo je sistemska krađa, KSS ne postoji! (VIDEO)

Crveno-beli revoltirani nakon poraza u Nišu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća sa 76:74, a u taboru crveno-belih su revoltirani suđenjem.

Jedan od prelomnih momenata je bila trojka Renfroa u finišu, kada su crveno-beli tražili faul u napadu, jer se Amerikanac malo slobodnije poslužio rukama i napravio prilično spornu situaciju.

U Zvezdi nikako nisu hteli da pređu preko toga, iako su u finišu imali produžetak u džepu, kada je Beron napravio faul u odbrani, odveo Lendejla na liniju penala i poklonio Kup rivalu.

Zato je prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović zakazao vanrednu konferenciju za medije, povukavši ekipu u hotel, pa trener Milan Tomić i igrači nisu otišli na konferenciju.

Foto: MN Press

- Radi se o sistemskoj krađi, vraćamo se u vremena u kojima znamo šta se dešavalo. Mogli ste da vidite, KSS ne postoji! To je skup ljudi koji su zalutali. Pogledajte ložu, da li je sedeo jedan predstavnik Zvezde - rekao je Čović na početku obraćanja.

- ŠTo se tiče suđenja, Belošević je tendenciozno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, na kraju je završio posao. Čist faul u napadu nije sviran. Pre toga, nagradio ih je sa dva bacanja kada je isteklo vreme, nisu preneli loptu, na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira.

- Ako je to svirano, onda je trebalo da bude svirano i ono na Perperogluu. Ali to je Kup Srbije. Jasno ćemo da preispitamo da li u tim akcijama uopšte treba da učestvujemo - naveo je Čović, pre novog obrušavanja na KSS.

- Od kršenja statuta, samog postavljanja predsednika, njegovog mandata i svih akcija koje preduzimaju, to je bruka i sramota. Večeras će verovatno biti srećni, samo neka nastave. Sad je jasno što lobiraju po Srbiji da bi preuzeli KLS, da bi se nastavile ovakve brutalne krađe. Nije moje da analiziram sastav lože, mislim da država ima puno razloga da se zabavi time.

Foto: MN Press

Još jednom je na udaru vređanja bila i Čovićeva supruga Vesna, što je dodatno revoltiralo prvog čoveka Zvezde.

- Država  treba da se pozabavi i time da sedam godina neko permanentno vređa moju suprugu, a niko ne može da je zaštiti. Skoro su se vodile kampanje za uvrede na ulici, u skupštini, da ne pominjem imena dama, žena... Ne vidim da su se mediji istakli na celoj toj stvari, verovatno se plašite. Kad pogledam sudije, mislim da imaju kraljevački sindrom jednog znamenitog kriminalca iz Kraljeva, koji je poznat po delatnosti u sportu po sistemu pravljenja neregularnih principa. Opet, nije to moje, to je nadležnost državnih organa, ustavnog suda i ministarstva sporta.

Za kraj, Čović je rekao da neće odgovarati na pitanja i da je stavio tačku na Kup, uz još jednu poruku. 

- Nikada nisam mogao da čestitam nekome ko je ukrao nešto, pa ni ovaj put neću to uraditi. Hvala vam i vidimo se.

Telegraf je u Nišu, pa konferenciju možete pogledati na vrhu teksta!

VIDEO - Sporna trojka Renfroa? Da li je Amerikanac napravio faul u napadu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. februar 2019 | 20:22

    Umesto da ovaj ide tamo gde mu je mesto,on nekom drzi pridike...fuj bre...

  • Only you

    17. februar 2019 | 23:09

    A navedite mi jednu legendu zvezde koja je zasluzila da sedi u lozi uz danilovica i djordjevica...

  • Danilo

    17. februar 2019 | 20:16

    Kazem da je KSS ustasko leglo sa stozerom Danilovicem i niko ovo ne sme da objavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA