≫ 

Sale Đorđević sija posle dolaska Teodosića: Nadam se da nije previše slavio rođenje ćerkice! (VIDEO)

U dobrom duhu se dočekuju najvažniji ispiti

  • 0

Košarkaši Srbije okupili su se pred poslednji prozor kvalifikacija za Mundobasket, a naročito je dobro raspoložen bio selektor Aleksandar Đorđević.

Oduševio je Saleta dolazak Teodosića, doneo je lider novi duh ekipi pred odlučujuće mečeve sa Estonijom i Izraelom.

- Evo, vidite koliko menja situaciju. Kapiten je odreagovao i došao, s ozbirom na to da nema problem sa povredama i da prekinuo ugovor. On je svestan da će sve oči biti uprte u njega. Naša igra je prepoznatljiva. Mi najčešće jednu utakmicu igramo sa jednom ekipom, drugu sa drugom. Pojavi se uvek par plejmejkera iz Evrolige koji se naknadno pridruže. Nadam se da će Vasa Micić da nam se pridruži. Znamo šta nas čeka. Dugo smo zajedno kao ekipa. Teodosić zna naše principe, verovatno će mu trebati malo da se podseti, nadam se da nije mnogo slavio posle rođenja deteta.

Okrenuo se brzo Sale izazovima.

Foto: MN Press

- Prva utakmica koja tek dolazi, a za nju imamo vrlo malo vremena. Igramo je protiv ekipe koja zna šta hoće. Ići ćemo na pobedu već u Estoniji. Posle toga ćemo se spremati za Izrael, ukoliko bude bilo potrebe. Stalno možemo da pričamo o istom, ali tako je, dugo traju kvalifikacije. Na nama je da ozbiljnošću odreagujemo na sve to najbolje moguće - rekao je Đorđević.

Đorđević neće moći da računa na Ognjena Kuzmića, a pod znakom pitanja je još nekoliko igrača.

- Zdravstveni bilten ne mogu sad da otkrijem. Tu je zdravih 12 momaka u svakom trenutku. Videli smo da je Branko Lazić, koji je imao neki problem, igrao finale Kupa Koraća. Videćemo u kakvom je stanju. Što se ostalih tiče, Kuzmiću nije dao Real da dođe.

Foto: MN Press

Kup Radivoja Koraća je bio prilika za selektora da uoči nove nade.

- Finalu Kupa želim da posvetim posebnu pažnju. To mogu samo detaljno i dubinski da izanaliziram, ne sada površno. Mislim da je moja selekcija igrača u prošlosti jasno pokazala ko i kako treba da se nametne i kome treba dati šansu, s obzirom na talenat i igru mladih igrača - zaključio je Aleksandar Đorđević.

Srbija 21. februara od 18.00 časova gostuje Estoniji u Talinu, dok 24. februara od 16.00 časova dočekuje Izrael u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Reprezentaciji Srbije potrebna je jedna pobeda iz ova dva meča da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Teodosić rešio sve dileme oko nastakva karijere: Ni Zvezda, ni EFES, ovo je moja odluka za ovu sezonu!

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA