≫ 

Ja ne bih otišao iz Čaira bez medalja, ali sada se sve može: Legenda Zvezde za Telegraf o finalu Kupa i napuštanju postolja

Trebalo je čestitati protivniku, smatra Zlatko Bolić

  • 17

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Zlatko Bolić rekao je da ne bi otišao sa postolja u Čairu kao što su to uradili košarkaši crveno-belih posle finala Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je pobedio u tesnoj završnici 76:74, posle čega je predsednik Zvezde Nebojša Čović rekao da je njegov klub sistemski pokraden i da zbog toga ne želi da čestita nekome krađu.

Čović je mislio na nekoliko spornih sudijskh odluka u finišu finala i naveo da je Aleks Renfro dao trojku posle faula u napadu, te da Partizan nije uspeo da prevede loptu u polje napada za osam sekundi u još jednom spornom detalju.

- Ja lično ne bih to uradio, ali živimo u vremenu kada se sve može (smeh). Svako ima pravo na svoje poteze i svako može da radi onako kako misli da je najbolje. Ja ne bih, čestitao bih tim protivnicima pobedu i ne bih otišao. To je moj lični stav. Sad, da li sam u pravu ili nisam, mogu to da kažem za sebe, ali ne za potez Crvene zvezde - rekao je Bolić za Telegraf.

Vladimir Kuzmanović i Zlatko Bolić na utakmici Zvezde Foto: MN Press

U finalu su se po njegovom mišljenju zasluženo našle dve najbolje ekipe na turniru.

- Ono što sam i očekivao da su se dve najbolje ekipe našle u finalu. Mislim da je bila neizvesna utakmica, naravno, uvek koji pobedi bude zadovoljniji, onaj koji izgubi naravno da nije. Ali to su ti tipovi utakmica, jedna odlučuje da li si pobednik ili poraženi.

Videla se velika energija i želja i kod jednih i kod drugih i mislim da je Partizan odigrao bolje u poslednjoj četvrtini i uspeo da nadigra Zvezdu i da je pobedi - rekao je Bolić.

Partizan je i tokom turnira u četvrtfinalu i polufinalu bio sigurniji, dok se Zvezda mučila i sa Dinamikom i sa Megom Bemaks tokom većeg dela utakmice.

- Sve su to onako pripremne utakmice za finale. Zvezda je u poslednjoj četvrtini demolirala Megu, ne mora to ništa da znači, ali ako pričamo o kontinuitetu na celom turniru, videlo se da je Partizan bolje igrao i da je lakše izlazio na kraj sa svojim protivnicima. Ipak nije ni Zvezda nezasluženo prošla u finale - kaže Bolić.

Zlatko je početkom veka igrao regionalnu ligu u crveno-belom dresu Foto: MN Press

Smatra da je trener crveno-belih Milan Tomić probao da izvuče najbolji momenat iz svoje ekipe.

- Hiljadu tu stvari utiče: i navijači i okruženje i buka i rezultat, očekivanja i pritisci... To su profesionalci i trudili su se maksimalno, ali su se bolje snašli igrači Partizana i zato su i pobedili.

Šta bih ja uradio? Teško je reći iz ove pozicije. Treba se naći u tom momentu na klupi i doživeti atmosferu. Mislim da je Tomić uradio najbolje što je mogao, na igračima je bilo da to sprovedu.

Sproveli su što su mogli i što je bilo dozvoljeno i videli smo šta se na kraju dogodilo - kaže Bolić.

Na pitanje da li su žalbe Zvezde posle finala bile opravdane, Zlatko kaže da kao što igrači i treneri mogu da pogreše, isto može da se desi i sudijama.

- Niko nije bezgrešan. Mogu da se ljute i jedni i drugi, bilo je tu pogrešnih odluka, ali smatram da pre svega treba da se okrenu i analiziraju svoje poteze u završnici utakmice, pa će doći do nekog rešenja. Bilo je grešaka, ali šta je tu je, utakmica je završena i znamo konačan rezultat - objašnjava legenda crveno-belih.

Bolić igra protiv Zadra u Jadranskoj ligi Foto: MN Press

Jedna od tih grešaka desila se u poslednjoj sekundi utakmice kada je Bili Beron faulirao Džoka Lendejla. Podeljena su mišljenja da li je to trebalo suditi kao faul, a bivši igrač Partizana Nenad Krstić je rekao da to ne bi trebalo suditi.

- U poslednje vreme se košarka dosta iščistila sa te strane. Sudije dobijaju striktna zaduženja da svaki taj kontakt sude. Nekada se to stvarno malo gledalo kroz prste. Da li je trebalo svirati faul ili ne...

Faul je postojao po mom mišljenju, vidi se da ga je zakačio po ruci, ali ne bi bila pogrešna odluka ni da nije svirao faul pa da se uđe u produžetak i kroz njega se dobije pobednik. Ovako je Partizan dobio veliku prednost da sekund pred kraj odluči pobednika.

Kao što kažem, suđenje u Evroligi i evropskoj košarci, ide ka tome da se svi ti faulovi sude, bez obzira da li je isteklo vreme ili nije. Ka tome se teži i zato je tako odsvirano - zaključio je Bolić.

VIDEO - Vanredno obraćanje Nebojše Čovića posle finala Kupa Radivoja Koraća

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    19. februar 2019 | 18:16

    Sportska i realna izjava pravog sportiste!

  • Kabadahija

    19. februar 2019 | 19:13

    faul u petoj sekundi utakmice , faul u 32 minuti utakmice ili faul u zadnjoj sekundi utakmice se SVIRA..kao sto vazi kos u zadnjoj sekundi tako vazi i faul.Faula nema kad se odsvira kraj.Prema tome..pricati u kojoj sekundi je budalastina kako samo i dolikuje zvezdi..faul je bio i sudije su radile casno i posteno ne zaziruci na to sto drzava stoji iza prosjecne ekipe koja je stigla u finale bas preko sudija..dajte vise me kukajte..bolji je pobijedio a zvezda je stala uz rame hrvatima koji sramotu nose dovjeka..ista je to skola...

  • GROBAR PODGORICA

    19. februar 2019 | 18:07

    BRAVO MAJSTORE, TAKO SE VASPITANI SPORTISTA PONAŠA. ČOVIĆ MOŽE MNOGO TOGA DA NAUČI JER NIKAD NIJE BIO SPORTISTA, SPORTSKOG MORALA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA