≫ 

Šok u Estoniji! Košarkaši Srbije pali posle drame, još nemamo vizu za Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

Ljuta borba za Svetsko prvenstvo vodiće se do kraja

Košarkaši Srbije odigrali su neverovatno dramatičan pretposlednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Estonije! Vodili su tokom većeg dela meča, a na kraju su trijumfovali ipak domaćini u Talinu sa 71:70!

Srbija bi pobedom nad Estonijom obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo ove godine u Kini, pre poslednje utakmice sa Izraelom, koja je gost Orlova u nedelju od 16 časova.

Reprezentativci Srbije su na sever Evrope otputovali jači za Miloša Teodosića, koji se posle duže pauze zbog povreda ili obaveza u NBA ligi vratio u jato Saleta Đorđevića.

Ipak, nismo uspeli da dođemo do vrednog trijumfa, iako je ekipa Saleta Đorđevića vodila u većem delu utakmice. Pred kraj je ponestalo snage Teodosiću, Jelovcu i Milosavljeviću, pa će protiv Izraelaca morati da jure važan trijumf kako bi overili kartu za Kinu.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Estonija - Srbija 71:70 (14:18, 17:18, 18:20, 22:16)

Estonija: Joesar 8, Kangur 4, Kitsing 18, Kulamae 18, Rajeste 3, Arbet 1, Drel 4, Lane 2, Nurger 9, Pasoja, Talts 4, Trajer

Srbija: Jelovac 19, Milosavljević 16, Raduljica 8, Simonović, Toedosić 16p, 10as, Avramović 5, Birčević 2, Đoković, Gagić 2, Jovanović, Paunić, Tepić 2

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PRVA ČETVRTINA: Orlovi odgovorili posle vođstva Estonaca od 6:0

Meč su počeli Teodosić, Tepić, Birčević, Milosavljević i Gagić, ali su Estonci na krilima publike poveli sa 4:0, preko Jesara i Nurgera, koji su se odlično snašli u reketu.

Nadovezao se i u Kulamae iz prodora preko Gagića, prvo je pobegao Teodosiću, kod kog se moglo videti koliko nedostaju utakmice u nogama.

Prilično je nezadovoljno, ali strpljivo i mirno delovao Sale Đorđević kraj aut linije, prve poene doneo nam je Milosavljević sa linije penala.

Nadovezao se i Gagić iz reketa, ali je ipak nedostajala prava, ubitačna realizacija i kreacija - takođe, ni to ne treba da čudi s obzirom na sastav i neuigranost.

Posle Birčevićevih poena za 7:6, usledio je faul istog igrača, pa je na parket kročio Jelovac, a onda je na red došla prva trojka Teodosića za naše prvo vođstvo na meču, tek u 7. minutu.

U međuvremenu je i Raduljica dobio minute i tada se činilo da stvari dolaze polako na svoje mesto, Orlovi su otišli na 11:7, serijom od 11:1.

To je prekinula Estonija trojkom, kod nas se i Aleksa Avramović istakao iz drugog plana, a na prvu pauzu između deonica otišli smo sa vođstvom pri 16:14 - razlika je mogla da bude i veća, ali je Raduljica vezao dva promašaja sa linije penala.

Foto: MN Press

DRUGA ČETVRTINA: Teodosić i Milosaljević svetla tačka ekipe

Raduljica se iskupio za promašena bacanja, skokovima i poenima, a Jelovac je uz koš i blokadu naš tim odveo na +6.

To je i bila razlika oko koje je počela da se kreće naša prednost, a malo se i Teodosić razigrao pokazavši deo repertoara koji nam je nedostajao, lepo je uposlio Milosavljevića za 27:20.

Kada je usledila serija 7:0 u režiji Estonaca, Đorđević nije mnogo oklevao i brzo mu je to vraćeno trojkom Milosavljevića, a zatim i pogotkom Jelovca na već šestu asistenciju Teodosića.

Milosavljević je pri 34:29 došao do svog 11. poena, a Estonci su se alarmirali tajm-autom 25 sekundi pre poluvremena. Ipak, na pauzu se otišlo sa samo tri razlike, spetljali smo se u poslednjem napadu.

Foto: Marko Todorović

TREĆA ČETVRTINA: Održana prednost Srbije, nedostajao je veći zalet za mirniju završnicu

Mogao je Teodosić i više asistencija da zabeleži u prvih 20 minuta, ali ga saigrači nisu adekvatno ispratili. Promašivali su se ziceri, a Teo je na startu 3. perioda igre reagovao trojkom za 37:35.

Nastavljeno je mučenje, žilavi Estonci nisu dozvoljavali kombinovanom timu Orlova da se odlepi značajnije, Jelovac je dao nadu pogotkom za +6 u 36. minutu.

Postava sa Teodosićem i Đokovićem u spoljnoj liniji nije se pokazala kao blistavo rešenje, tada su nam prišli Estonci opet na četiri razlike, u sam smiraj trećeg perioda igre.

Onda je i umorni Teodosić morao na klupu, a Jelovac je opet proradio sa poludistance, što je bilo dovoljno za prednost pred odlučujući deo utakmice.

Foto: Marko Todorović

POSLEDNJA ČETVRTINA: DRAMA DO KRAJA, PA PORAZ!

Nije baš prijatno videti da Estonija svaki put uspeva da dođe do egala, u 33. minut ušlo se tek sa 59:56 za naš tim, a posle tajm-auta Đorđevića su domaćini čak izjednačili trojkom Kitsinga.

Viđen je i preokret novom trojkom Kitsinga, Jelovac je istom merom uzvratio! Sve je vodilo ka foto finišu i drami, igralo se koš za koš, ali nam je nedostajala nova kreacija u napadu, jer je Teodosić otišao na klupu kako bi odmorio za završnicu.

U finišu je Teodosić prokockao jedan napad jer mu je odbranjen šut iz okreta, a to je kažnjeno trojkom Rajestea. Samo tri sekunde ostale su do kraja kada je Jelovac izborio tri slobodna bacanja, pogodio je dva puta i iz odbitka nismo došli do novog obrta.

VIDEO - Teodosić rešio sve dileme oko nastakva karijere: Ni Zvezda, ni EFES, ovo je moja odluka za ovu sezonu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    21. februar 2019 | 21:04

    Dosta je bre vise. Ostavka.

  • Dis

    21. februar 2019 | 18:54

    Ja kad kazem da ovaj Gagic nema dve blage veze grobari me pljuju ,a decko je smesan .

  • ekica

    21. februar 2019 | 22:11

    Đorđević veze nema..kao trener..nista nije ucinio sa..nikim..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA