≫ 

Računica je jasna - Srbija može na SP čak i ako izgubi od Izraela, dok ih pobeda sigurno vodi u Kinu!

Izabranici Saše Đorđevića su bez potrebe zakomplikovali situaciju pred poslednje kolo

  • 10

Malo ko se nadao da košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak veče neće biti siguran putnik na Svestko prvenstvo u Kinu, ali su Orlovi uspeli da izgube u Estoniji i zakomplikuju sebi život!

Bitka je izgubljena - ne i rat, a posle 71:70 u Talinu za domaćina računica je jasna: Srbija ima sve u svojim rukama!

Pobeda protiv Izraela u nedelju od 16.00 časova Orlove definitivno vodi na Mundobasket kao trećeplasiranu selekciju iz grupe sa skorom 7:5. Podsetimo, Srbija trenutno ima 6:5.

Orlovi na treningu u Talinu Foto: kss.rs

Međutim, Srbija može u Kinu i u slučaju poraza od Izraela koji je u međuvremenu savladao Nemačku na svom terenu (81:77) i ima skor 5:6. Za to je potrebno da Gruzija (izgubila od Grčke) u poslednjem kolu slavi protiv Estonije.

U tom slučaju sve tri selekcije bi imale skor 6:6, isti međusobni skor (2-2), s tim da bi Srbija imala najbolju koš-razliku u direktnim okršajima. Jedina ''caka'' je da Orlovi ne izgube u Pioniru sa 23 ili više poena razlike što je, priznaćete, malo verovatno.

Ali, da bi Orlovi izbegli dramu i pomenute kalkulacije najlakše je da samo ''tuku'' Izrael i zajedno sa svojim navijačima proslave plasman na SP. Zato, svi u Pionir u nedelju!

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zde

    21. februar 2019 | 21:12

    koliko me nerviraju ovi sto pisu da nezasluzujemo u kinu a ako se plasiramo a plasiracemo se stize nam jokic bogdan bjelica kalinic guduric bobi i ostali....srbija do zlata

  • Petar

    21. februar 2019 | 20:30

    Molim vas nemojte sa ovakvim tekstovima,potcenili su Estoniju,nisu igrali srcem,nisu se borili,nisu skakali,igrali su nonsalantno ceo mec,zato me je briga vise za sve kalkulacije i njihov prolazak,cele kvalifikacije gledam ovo mucenje,ni ne treba Jokic da igra,mi smo zemlja kosarke,ovakvim pristupom ne bi pobedili reprezentaciju moje ulice,nismo zasluzili da prodjemo,sad ce da kazu ekipa se okupila pre 2 dana,ma ajde ovu Estoniju zatvorenim ocima mora da tuku,sramota,necu gledati u bliskoj buducnosti nijedan mec,a za ovu bruku treba da bude prazan Pionir pa nek slave mucan prolazak na svetsko prvenstvo...ako ga uopste i izbore.

  • Zak

    21. februar 2019 | 20:53

    Dovoljno je samo jedna rec OCAJNI SMO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA