≫ 

Neverovatan preokret Albe, Srbi posle drame bez polufinala Evrokupa!

Neizvesne majstorice drugog po redu košarkaškog takmičenja

  • 1

Košarkaški Albe i Uniksa priključili su se Valensiji u polufinalu Evrokupa nakon što su u majstoricama savladali Unikahu i Lokomotivu!

Alba je napravila veliki preokret i na kraju slavila sa 79:75, iako su pred kraj 3. četvrtine imali 13 poena zaostatka.

Međutim, odigrali su sjajnu odbranu u poslednjoj deonici kada gosti pet minuta nisu uspeli da postignu koš.  Bivši košarkaš Crvene zvezde Matijas Lesor je u neku ruku tragičar, jer je, pri rezultatu 78:75, izgubio loptu.

Lesor je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima Unikahe, dok je Salin ubacio 17. S druge strane, Pejton Siva je imao 15 poena i 10 asistencija, a partili su ga Geidraitis i Luk Sikma sa po 14 poena.

Uniks je u uzbudljivoj završnici savladao Lokomotivu, tim koji vodi Vlade Jovanović, sa 69:65, dok Dragan Apić nije ulazio u igru kod gostiju!

Kajmakoglu je predvodio Uniks sa 14 poena, Erik Mekolum je imao 11, dok je devet poena ubacio Džamar Smit. Kulagin je kod Lokomotive ubacio 16, Džonson je imao 15 poena i 12 skokova, a Rajt i Meklin su brojali do devet.

Uniks će u polufinalu igrati sa Valensijom, dok Alba igra protiv Andore koja je iznenadila Asvel i slavila sa 82:80 u gostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox RS

    13. mart 2019 | 21:45

    Lesor je izuzetno pojacao Zvezdu kada je otisao iz nje.Uzas od igraca najveci promasaj u ooslednjih 10-ak godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA