Sjajni Micić vodio Efes do trijumfa, Žalgiris pobedio Radonjićev Bajern! (VIDEO)

Lučić dobar u porazu Bajerna, Micić odličan u pobedi Efesa

  • 0

Košarkaši Žalgirisa pobedili su na svom parketu Bajern Minhen 85:79, u meču 26. kola Evrolige, a Anadolu Efes je upisao novu pobedu.

Domaći košarkaši od samog početka nametnuli su svoj ritam i posle relativno neizvesne prve deonice meč praktično prelomili do kraja poluvremena na kojem su poveli 48:35.

Do kraja, prednost su uspeli da održe, a kasno buđenje Bavaraca koji su poslednju četvrtinu dobili 26:16, ipak nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi litvanski tim.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Grigonis Marius sa 18 poena, pratio ga je Dejvis BRendon sa 16, dok je Leo Vesterman upisao 12 poena.

Sa druge strane, u Bajernu je Nihad Đedović postigao 17 poena, Vladimi Lučić 10 poena, dok je Nemanje Dangubić upiseo svega 7.

Ovom pobedom Žalgiris je uhvatio priključak za timovim akoji konkurišu za Top 8 ekipa Evrolige i trenutno je na 12. mestu, dok je Bajern sada 11. sa skorom 12 pobeda i 14 izgubljenih utakmica.

Turski Anadolu Efes nema tih problema i bez mnogo stresa razmišlja o plasmanu u plejof, jer ove sezone igra iznad svih očekivanja. Tim Vase Micića je pobedio Makabi iz Tel Aviva 79:71 i drži četvrto mesto u finišu regularnog dela sezone.

Srpski plej je još jednom predvodio svoj tim do pobede sa 15 poena i pet asistencija dok je u tvrdoj utakmici Tarik Blek u Makabiju bio najefikasniji sa 18 poena. U Efesu su uz Micića po 13 poena imali Larkin, Boboa i Moerman.

Efes je rezultat uspeo da prelomi u svoju korist tek u poslednjoj četvrtini, a tokom većeg dela se mučio i pokušavao da stigne prednost Makabija. Tek sredinom treće deonice Efes je trojkom Moermana uspeo da preokrene na 50:48, a baš u tom periodu se Micić istakao sa dve assitencije i četiri koša.

Tim iz Istanbula nije uspeo da sačuva prednost do kraja treće četvrtine pa su timovi pred poslednjih deset minuta bili u egalu 58:58, da bi Moerman i Larkin svojom serijom odlepili Efes na 71:62 na pet minuta do kraja, što će se ispostaviti dovoljnim za trijumf.

Evroliga, 26. kolo:

Himki - Real Madrid 75:100

Žalgiris - Bajern 85:79

Makabi Tel Aviv - Anadolu Efes 71:79

Olimpija Milano - Olimpijakos

Gran Kanarija - Darušafaka

petak:

18.00 CSKA - Panatinaikos

18.45 Fenerbahče - Barselona

20.30 Baskonija - Budućnost

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA