≫ 

FMP poslao Partizan na Zvezdu: Rešeno je najveće pitanje pred plej-of ABA lige (VIDEO) (FOTO)

U Železniku, uz tri tehničke i kidisanje Gagića na Bursaća, domaći tim stigao do pobede u tesnoj završnici

  • 44

Sad je sve jasno: košarkaši Zvezde i Partizana sastaće se u polufinalu plej-ofa ABA lige pošto su crno-beli poraženi u Železniku 73:72, i tako izgubili poslednju šansu da ostanu "u igri" za treće mesto.

Drugi polufinalni par čine Budućnost - Cedevita, a obe serije koje se igraju na dve pobede kreću narednog vikenda.

I pre duela u Železniku jasno je bilo da crno-belima neće biti dovoljna samo pobeda kako bi održali priključak za treću poziciju, za to im je trebala i "pomoć" Cibone u "Morači", međutim trijumfom Železnika otkolonjena je dilema i pre duela Budućnosti i Zagrepčana.

Meč u predgrađu bio je prožet jakim nabojem pojedinaca, podeljene su čak tri tehničke i dva isključenja, i to za Gagića i Bursaća koji su ušli u verbalni, skoro i fizički sukob krajem druge deonice.

Pogledajte taj trenutak.

Gagića su morala trojica saigrača da smiruju posle incidenta sa Bursaćem Foto: MN Press

Sve je krenulo od lakta Renfroa u lice Bursaću, za šta Amerikanac nije sankcionisan tehničkom, ali jeste zbog nervoznog šutiranja lopte u reklame. U tom momentu su se Bursać i Gagić "dohvatili", pale su teške reči, a onda je centar crno-belih potpuno izgubio samokontrolu. Krenuo je da kidiše na krilnog centra FMP-a, pojurio ga je kroz halu, pa je nekoliko saigrača moralo da ga smiruje.

Sama utakmica bila je tvrda i neizvesna, uz mnogo grešaka, uz napomenu da je FMP vodio gotovo sve vreme. 

Najveća prednost, sredinom treće deonice, bila je devet poena u korist "Pantera" koje su vukli sjajni Uskoković (15p, 9as) i Jeremić (13p), mada se etiketa igrača odluke mirne duše može prišiti Ritu (16p) čiji su vezani poeni u samom finišu doneli ključnu prevagu.

Foto: MN Press

Partizan je imao šut za pobedu, trojku nije iskoristio Pejdž nekoliko sekundi pre kraja, lopta se odbila od obruč i odletela u ruke igrača Železnika.

Amerikanac je, uz Jaramaza, bio najbolji pojedinac u završnoj deonici, ubacio je dve trojke, međutim ona najvažnija nije ušla. Pejdž je utakmicu završio sa 13 poena, Lendejl je imao 14, a Jaramaz je dodao 11.

Australijanac je imao i jedno spektakularno zakucavanje u drugoj četvrtini, kada su se i Gagić i Si takođe kačili na obruč rivala.

Pokušavao je Trinkijeri rotacijama da pronađe najbolju petorku, ali je FMP uvek bio rezultatski ispred crno-belih, uz dobar šut spolja koji je i bio ključ dugotrajnog vođstva, sve dok se iz reketa nije uključio Rit da završi posao..

Poslednja deonica bila je antireklama košarke, dugo je na semaforu stajao rezultat 61:59, Partizan je "okrenuo" trojkom Pejdža, a FMP potom preko Radovanovića i njegove mini serije 4:0 uzvratio i najavio tesnu rezultatsku klackalicu do kraja.

Pomenusmo, u neizvesnoj završnici Rit je poneo epitet čoveka odluke, a Pejdž iz otvorenog šuta nije bio precizan kao dva puta pre toga van linije za tri poena.

FMP - Partizan 73:72 (18:17, 27:22, 16:16, 12:17)

FMP: Rit 16, Paunović 2, Uskoković 15, 9as, Jeremić 13, Momirov, Bursać 11, Radovanović 8, Vojnović, Šešlija 2, Đorđević 6.

PARTIZAN: N. Janković 4, Pejdž 13, Si 5, Jaramaz 11, Gegić, Veličković 2, Pecarski 2, Zagorac 4, Renfro 6, Lendejl 14, Gagić 7, Nikolić 4

ABA liga, 22. kolo

Petak

Cedevita - Mornar 94:80

Subota

FMP - Partizan 73:72

Crvena zvezda - Mega 19

Nedelja

Igokea - Zadar 17

Budućnost - Cibona 19

Krka - Olimpija 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragi

    16. mart 2019 | 20:56

    Dan se taj dan umro je partizan II fudbalu i u košarci Sve dolazi na naplatu kako radiš tako ti se vraća

  • Grobar Mne

    16. mart 2019 | 19:01

    Partizan je igrao tako da bi izgubio i da ne ide na Cedevitu,jer ipak je lakse protiv CZV..a i igra se u Beogradu.

  • ...

    16. mart 2019 | 18:54

    Kakav dan 😂 .Dere ko stigne Tuđmanovu tvorevinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA