Selektor Španije tvrdi: Srbija je na nivou Amerike!

Selektor španske košarkaške reprezentacije, Serđo Skariolo, naglašava da su Srbija i Amerika glavni favoriti pa tek onda svi ostali

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo smatra da je selekcija Srbije korak iza SAD kao favorit na Svetskom kupu u Kini.

NIVO ISPOD DRIM TIMA

- Stavio bih Srbiju samo jedan korak iza SAD. Znajući dobro tog protivnika i njegove igrače, kao i kako čujem da svi žele da budu prisutni u Kini, rekao bih da je Srbija skoro na nivou SAD.

- Ne sasvim, ali skoro- rekao je Skariolo za televiziju Kvatro iz Toronta, gde je u istoimenom NBA ligašu jedan od pomoćnih trenera.

Skariolova Španija u grupnoj fazi sastaje se sa Iranom, Tunisom i Portorikom, a ukrašta u narednoj sa D grupom u kojoj su Srbija, Portorikom, Italijom i Angolom.

Foto: MN Press

BIĆE TEŠKO UĆI U ČETVRTFINALE

- Druga faza biće veoma komplikovana. Suočićemo se sa jednim od kandidata za titulu (Srbija prim. aut). Moramo da budemo spremni ako želimo da dođemo do četvrtfinala. Italija ima dobar tim, a Srbija je najjača posle SAD. I tamo ćemo se ponovo sastati, tako da moramo da budemo sigurni da ćemo biti na vrhu posle prve grupe - upozorio je Skariolo.

Skariolo je selektor Španije ( u novom mandatu) od 2015. godine, a tri puta se susretao sa Srbijom - pobedio je u finalu Eurobasketa 2009. u Poljskoj posle poraza u grupnoj fazi, a onda je godinu dana kasnije izgubio u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Istanbulu, a doživeo je i poraz u grupnoj fazi na Eurobasketu 2015.

VIDEO: Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LEO

    19. mart 2019 | 21:42

    Gospodine Skariolo, nemate razloga da nas toliko velicate. Svesni smo mi nasih vrednosti i mana. Nasa najveca slabost su Teo i Sasa Djordjevic.

  • Josh

    19. mart 2019 | 22:54

    Nemoj to neko da te cuje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA