≫ 

Srpski košarkaš postao najmlađi igrač koji je debitovao u Evroligi za Olimpijakos (VIDEO)

Aleksej Pokuševski dobio šansu na meču protiv Bajerna

  • 5

Aleksej Pokuševski je ušao u igru u poslednjem minutu meča koji je Olimpijakos dobio sa 89:69 i tako postao najmlađi igrač Pirejaca u Evroligi sa 17 godina, 81 dan, čime je srušio rekord Jorgosa Printeziza koji je debitovao 2002. za 17 godna i 227 dana.

Pokuševski je visok 211 cm i igra na mestu centra, ali ga često forsiraju da igra i na spoljnim pozicijama krila i beka. On je od 13. godine je u Olimpijakosu.

Podsetimo, momak je poreklom sa Kosova sa 13 godina je otišao u Pirej, nakon što su su iz tog kluba videli snimke Pokuševskog iz vremena kada je igrao u Novom Sadu.

Foto: MN Press

- Jedan od trenera u Olimpijakosu ih je video i pozvao je mog oca. Olimpijakos je klub sa velikom istorijom, ali ja sam tada bio mlad (13 godina) i nisam baš to sve znao. Bilo je teško, bio sam sam u tuđoj zemlji, gradu, bio je to novi jezik za mene i nova kultura - rekao je Pokuševski za sajt Evrolige.

Pokuševski igra na poziciji beka i specifičan je po tome što je visok 211 centimetara. Nalazi se među 15 igrača prvog tima Olimpijakosa, igrao je neke prijateljske utakmice u po ukusu je trenera Dejvida Blata.

VIDEO: Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA