≫ 

Niti smo mi birali Zvezdu, niti ona Partizan: Vlado Šćepanović razbio "mit" o kalkulacijama i najavio veliku borbu za finale i Evroligu (VIDEO)

Šćepanović za Telegraf otkrio od kog igrača crveno-belih "preti najveća opasnost" po crno bele i dao svoje viđenje Večitog derbija

  • 9

Crvena zvezda i Partizan u subotu od 19 sati počinju borbu za finale ABA lige, i trofej vredan učešća u Evroligi sledeće sezone. 

Pred prvi meč polufinala utakmice u kojoj nikada nema favorita, asistent Andre Trinkijerija u Partizanu, Vlado Šćepanović, ističe da je sve poznato kada je reč o duelu, i ne krije da Partizan želi da ove sezone osvoji regionalno takmičenje.

-  Već smo dosta mečeva igrali sa njima u ABA ligi, finale Kupa. Generalno sve je poznato. Nije to samo polufinale, to je derbi. Svi to znaju šta znači. Onaj ko u te utakmice uđe mirnije glave, ko se fokusira samo na teren i odstrani sve ostale spoljne momente ima više šansi za prolaz.

Košarkaši Partizana proslavljaju trofej Kupa Radivoja Koraća; Foto: MN Press

- Po meni biće neizvesno, mi se pripremamo i nadamo uspehu, da uđemo u finale i to ne želimo da krijemo. Međutim, svakako ćemo prepustiti ulogu favorita Crvenoj zvezdi koja je prva završila, samo sa jednim porazom. Imaju jednu utakmicu više pred svojim navijačima. Oni imaju određenu prednost, ali nismo ni mi bez mogućnosti i želje da prođemo dalje.

Posle turbulentne sezone kluba, osvojen je Kup, a u igri su još dva trofeja. Ipak, da je neko crno-bele pitao da li bi birali Zvezdu u polufinalu, evo kakav bi odgovor dobio:

- Ja bih više voleo da je to finale. Svakako i polufinale je dobro. Ja sam uvek voleo da igram protiv najjačih, tako da je za mene to veliki izazov i mislim da tako igrači razmišljaju. Ne treba birati protivnika, ali ako dođete u situaciju da igrate protiv najvećeg rivala, za to motivacija ne treba.

VIDEO: Ne zanima nas da li idemo na Zvezdu ili ne, gazimo sve redom: Gagić optimista pred meč sa crveno-belima

Brojni su komentari da je Partizan namerno odabrao crveno-bele kao rivale koje je "lakše dobiti na dve nego na tri utakmice", a upravo tu konstataciju Šćepanović shvata kao "potpunu nebulozu".

- Niko tu nije birao. Niti je Zvezda birala nas, niti mi njih. Kako smo krenuli, od kako smo došli, pokušavamo da ekipu podignemo na veći nivo. Za sada nam to uspeva, a videćemo da li smo u tome uspeli, i da li je taj nivo još veći, videćemo od subote kada kreće plej - of. Ja sam i kao sportista uvek želeo da pobedim. Nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir. To ozbiljni sportisti ne rade.

Vlado Šćepanović i Andrea Trinkijeri; Foto: Marko Jovanović

Šćepanović je svestan individualnog kvaliteta crveno-belih, a neke igrače je označio kao "potencijalnu opasnost" po njegov tim.

- Oni su skup odličnih individualaca. Od Reglanda, Perperoglua, Odža, koji nam je napravio najveće probleme...Mi svoju šansu vidimo, kao i do sada, u tome kako da igramo kao tim i sa dobrom atmosferom, mi možemo svakoga da pobedimo. Videli ste, čak i Alba koja je ušla praktično u finale Evrokupa, mi smo ih uz timsku igru pobedili. Ono što je do nas, sigurno je da ćemo igrati kao tim, da ćemo dati od sebe i više nego što možemo.

- Navijači, kao do sada, da veruju u nas. Imamo maksimalnu podršku. Možemo da im obećamo da ćemo dati 120 posto svojih mogućnosti.

Ceo razgovor sa Vladom Šćepanovićem pred subotnji derbi pogledajte u videu na početku teksta.

VIDEO: Da li će Partizan osvojiti ABA ligu ako ne bude krađe i muljanja? Evo šta Mijailović kaže na to!

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    22. mart 2019 | 13:52

    Изабрала вам га Мега, кад се почела склањати у моменту кад је имала 3-4 победе више од вас. Било је реално то очекивати, јер су много пара дали за тебе. Био би смак света да нисте ушли у 1/2 аба

  • Branko

    22. mart 2019 | 13:36

    Ja koliko znam,Cz je birala Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA