≫ 

Raspad Himkija, uzalud Švedov 31 poen! Legija stranaca ruskog tima "popila" novi šamar

U meču bez rezultatskog značaja Darušafaka upisala tek četvrtu pobedu u Evroligi

  • 0

Duel najvećih gubitnika Evrolige za ovu sezonu pretvorio se u šuterski obračun Amerikanaca na obe strane plus Alekseja Šveda, koji je u Istanbulu Darušafaki ubacio 31 poen, i opet je to bilo malo da se odnese pobeda protiv "fenjeraša".

Daćka je slavila rezultatom 91:85, prekinula niz od šest vezanih poraza, čemu su apsolutno najviše doprineli Majkl Erik sa 22 poena, Toni Daglas sa 20 i Džeremi Evans sa 20.

Na drugoj strani Šved je meč završio sa 31 poenom (4/10 za dva, 4/12 za tri), Džordan Miki, kao drugi sa dvocifrenim učinkom, sa 22 poena.

Srpski plejmejker Stefan Marković uz pet poena, upisao je i osam asistencija.

Gosti su i pre meča sa Turcima izgubili šanse za doigravanje, mada to nikako ne može da opravda katastrofalne partije koje pružaju. Podsetimo, u prethodnom kolu poraženi su od Reala na svom terenu 100:75, pre toga i od Baskonije 104:86.

Definitivan raspad je usledio u sredu uveč u Turskoj u duelu sa najslabijim timom lige. Američka legija stranaca i Šved bili su zreli za još jedan šamar, koji je i stigao u režiji bolje motivisanih igrača domaćeg tima.

Trojka Markovića četiri minuta pre kraja, za 80:78, bio je poslednji "trzaj" gostiju, usledila je posle toga serija 6:0 i rezultatski beg Darušafake na sigurno odstojanje, dovoljno za mirnu završnicu.

Evroliga, 27. kolo

Utorak

Anadolu Efes - CSKA 78:80

Fenerbahče - Budućnost 76:67

Olimpijakos - Bajern 89:69

Sreda

Darušafaka - Himki 91:85

Panatinaikos - Baskonija (u toku)

Makabi - Žalgiris (u toku)

Real Madrid - Armani (21:00)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA