Koponen i Lučić pogodili ključne šuteve, Radonjić nadigrao Pešića posle trilera!

Strašno napeta završnica u Minhenu!

  • 0

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su Barselonu kod kuće u 28. kolu Evrolige sa 73:71.

Svetislav Pešić je tako poražen crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića iako je Blaugrana u gostima vodila skoro tokom čitavog meča.

Pobednika je trojkom na deset sekundi pre kraja meča umalo odlučio Vladimir Lučić posle asistencije Stefana Jovića. U penal završnici je Nihad Đedović promašio slobodno bacanje, Blažič je bio precizan i Barselona je imala egal 71:71.

Ostalo je šest sekundi do kraja kada je Koponen postao junak svog tima pogotkom za pobedu. Koponen je bio i najefikasniji uz Devina Bukera sa po 14 poena, dok je Stefan Jović ubacio 10 poena i asistirao je četiri puta.

Tim Barselone predvodili su Ante Tomić i Tomas Ertel sa po 13 poena. Barselona je bolje ušla u meč i vodila je tokom cele prve četvrtine.

Bavarci su prvi put poveli posle trojke Derika Vilijamsa početkom drugog perioda, a Vladimir Lučić je pri rezultatu 34:32 za Barsu promašio dve uzastopne trojke.

Bajern se uglavnom i držao tu na nekoliko poena zaostatka, pa je do poluvremena bio u minusu od četiri poena.

Kevin Pangos je trojkom povećao tu prednost na sedam razlike, Ante Tomić i Kris Singlton su produžili seriju na 7:0, a Barselona je na isteku 22. minuta imala dvocifreni kapital 43:32.

Bajern je do 30. minuta uspeo da se približi, a onda u četvrtoj četvrtini režira dramu u završnih pet minuta. Barsa je vodila 63:58 kada su u seriju ušli Derik Vilijams i Peteri Koponen za šokantnih 65:63 na samo tri minuta do kraja.

Klaver, Ertel i Ribas su potom promašili nekooliko šuteva, što će do kraja biti dovoljno za preokret i pobedu Bajerna koji je deseti u Evroligi sa skorom 13-15, dok je Barselona peta sa 16 pobeda i 12 poraza.

U poslednjem meču programa za četvrtak, Gran Kanarija se poigrala sa Olimpijakosom, naročito je prednjačio Erikson sa 24 poena, od toga je rešetao trojkama sa 6-10. Nikola Radičević je imao četiri poena, četiri skoka i tri asistencije za 19 minuta, u poraženom timu je Nikola Milutinov došao do osam poena i šest skokova. Aleksej Pokuševski nije ulazio u igru ovaj put, dok je Veber bio najefikasniji sa 13 poena.

Evroliga, 28. kolo:

četvrtak:

CSKA Moskva - Fenerbahče 70:68

Bajern Minhen - Barselona 73:71

Budućnost - Anadolu Efes 84:91

Gran Kanarija - Olimpijakos 90:67

petak:

18.00 Himki - Makabi Tel Aviv

19.00 Žalgiris - Darušafaka

20.30 Baskonija - Real Madrid

20.45 Armani Milano - Panatinaikos

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO - Dejanu Radonjiću pevaju Đurđevdan na uvce na svadbi Stefana Jovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA