≫ 

Jokićev dabl-dabl u lošoj partiji protiv Vizardsa, Denveru uprkos pobedi izmaklo prvo mesto na Zapadu! (FOTO) (VIDEO)

Somborac se loše kretao po terenu i branio, Nagetsi se kockali u prestonici

  • 1

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Vašington Vizardse 113:108 u noći između četvrtka i petka. Pobedu je Denveru obezbedila dobra odbrana spoljnih pozicija, poeni iz kontri i rezervisti.

Igrači Majka Malouna su idealno rasporedili poene, pa su po 15 imala čak petorica - Nikola Jokić (11 asistencija, šest skokova), Džamal Marej, Pol Milsap, Geri Heris i Tori Krejg. U Vašingtonu je najbolji bio Bredli Bil sa 25 poena, a Tomas Brajant je imao 21.

Heris zaustavlja Portisa, Foto: Tanjug/AP

Tim Nikole Jokića odigrao je dozirano prvo poluvreme tokom kog je zaostajao u prvoj, da bi sredinom druge četvrtine počeo da "beži" jednom od slabijih timova lige.

Smušen napad bez mnogo kretanja i prazan poenterski hod od šest, sedam minuta, Nagetsi su nadomestili kvalitetnom odbranom kada su umesto Torija Krejga i Malika Bizlija u igru ušli Geri Heris i Vil Barton.

Do tog trenutka Bobi Portis je pravio probleme gostima u Vašingtonu, ali je posle dva blaga faula morao napolje i Denver je to iskoristio da napravi razliku.

Vašington je počeo da gubi lopte u prodorima, reket je probijao samo Bil, pa je Denver poenima Džamala Mareja imao deset razlike u finišu poluvremena.

Jokić je do isteka 24 minuta imao deset poena i šest asistencija, a Heris je bio efikasniji sa 13.

Treća četvrtina je bila težak rolerkoster. Od njenog početka, kad su igrači Denvera delovali kao da gaze u petoj brzini, preko sredine kad su izgledali kao izduvana guma, do završnice kad su rezervisti vadili fleke.

Jokić se veoma teško kretao i malo trčao, ali su Nagetsi poenima Mareja i Milsapa brzo poveli i +14 i onda na četiri i po minuta potpuno nestali s terena.

U tom periodu su izgubili pet lopti, Jokić je bio očajan u odbrani, Milsapa nije bilo da popuni rupe i Vašington je serijom 26:5 razbijao Nagetse. Klub iz američke prestonice je na tri minuta pred krad kraj treće četvrtine šokantno vodio 85:75.

Tada se na parket vraćaju rezervisti i unose energiju dovoljnu da za nešto više od dva minuta naprave seriju od deset poena i završe treći period u egalu 85:85.

U četvrtom su ostavili zategnutu odbranu i posle sedam minuta trojkom Bizlija otišli na 100:90. Međutim, Vizardsi još jednom "vaskrsavaju" i prave veoma napetu završnicu koju su delom režirale i sudije.

Foto: Tanjug/AP

Denver je vodio 111:104 na nešto manje od minuta do kraja. Igračima "Grumenja" su svirana dva brza faula i slobodnim bacanjima su se čarobnjaci ekspresno vratili u igru.

Do kraja je Geri Heris promašio dva bacanja, a Vizardsi dobili šansu da trojkom odvedu meč u produžetak.

Sreća se i ovog puta osmehnula Nagetsima pošto je Heris pokupio svoj promašaj, bio fauliran i pogodio dva bacanja za popravni i time rešio meč u svoju korist.

Nagetsima je ovo pet pobeda zaredom, druga na strani posle Bostona, ali im predstoji paklena završnica sezone utakmica u gostima. Za sada su drugi na Zapadu jer su Golden Stejt Voriorsi pobedili Indijanu Pejsers.

Vašington je jedanaesti na Istoku.

NBA, noć između četvrtka i petka:

Šarlot Hornets - Minesota Timbervulvs 113:106

Vašington Vizards - Denver Nagets 108:113

Atlanta Hoks - Juta Džez 117:114

Finiks Sans - Detroit Pistons 98:118

Sakramento Kings - Dalas Maveriks 116:100

Golden Stejt Voriors - Indijana Pejsers 112:89

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

VIDEO - Ko su Srbi koji su obeležili NBA Ol-star?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. mart 2019 | 09:52

    Zavoleo američku naciju, zaboravio na Srpsku reprezentaciju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA