Lazić ne brine i ako Partizan "brejkne" Zvezdu: Kapiten crveno-belih filozofski miran pred prvi okršaj sa "večitim rivalom"

Kapiten crveno-belih optimista pred start polufinalne serije ABA lige

  • 3

Sve je spremno za veliku košarkašku borbu u subotu, Zvezda i Partizan ponovo će, kao i 2015. godine, odmeriti snage u polufinalu ABA lige što će biti tek prvi korak ka konačnom cilju - Evroligi.

Crveno-beli su uradili veliki deo posla plasmanom na prvu poziciju u regularnom delu, ali sada ga treba i materijalizovati u duelu sa "večitim rivalom" koji beleži veliki uspon forme od dolaska Trinkijerija i nekolicine igrača.

Za većinu, ovo će biti prva velika serija, ne i za dvojicu iz tabora Zvezde Lazića i Cirbesa koji su bili deo šampionskog sastava od pre četiri godine.

- Što se tiče same serije, siguran sam da će biti jako uzbudljiva, jer igramo protiv Partizana i jer je polufinale ABA lige. Specifična je serija jer imamo sedam dana između utakmica, ovo je prva ovakva situacija i jako je bitno da pobedimo u prvoj utakmici - kaže Lazić dan uoči utakmice.

Hala "Pionir" biće, u to više nema sumnje, krcata i obojena u crveno-belo. Klub je za ovaj put rešio da časti navijače besplatnim kartama.

- Karata više nema, drago mi je da su navijači prepoznali trenutak da nas podrže. Bitno je da pobedimo u prvoj utakmici, a ima vremena da se pripremimo i za drugu i da dobro krenemo u seriju. Moramo da uđemo sa velikom energijom, a što se tiče motivacije, ona u ovakvim utakmicama sigurno neće faliti - "pumpa" se optimizmom Lazić.

Kapiteni Partizana i Zvezde Novica Veličković i Branko Lazić u srdačnom razgovoru Foto: MN Press

Ni poraz, kaže Zvezdin kapiten, neće biti tragičan, kao što nije bio i onaj iz prethodne serije "večitih" za "brejk" Partizana.

- Cele sezone smo se borili za prednost domaćeg terena i želimo da iskoristimo to i da uz pomoć naših navijača krenemo u seriju sa 1:0. Ukoliko se desi da ne dođe do toga, imamo dovoljno vremena da se pripremimo i da ispravimo to. Sećamo se 2015. godine da smo imali prednost domaćeg terena u prve dve utakmice, pa je bilo 1:1 i onda smo uspeli da preokrenemo i da pobedimo sa 3:1.

Utakmica Zvezde i Partizana igra se u subotu od 19 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Sparta 1

    22. mart 2019 | 12:41

    U boj šampioni... GRIZI KAPITENU, LOMI ZVEZDO!

  • Cile

    22. mart 2019 | 13:41

    Bonsek ne brini. Upropasti oar kosarkasa. Beže ljudi od njega. Preče zdravlje od košarke

  • Dragan

    22. mart 2019 | 14:14

    Naravno da nebrine, bude li neko odigrao bruka polomice mu on nogu i da vidis da li neko sme da se usudi da na sledecoj odigra dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA