≫ 

Trinkijeri biranim rečima o Zvezdi pred ABA polufinale: Dugo nisam video toliko talenta u jednoj ekipi, favoriti su protiv nas (FOTO) (VIDEO)

"Oni su pravili ekipu u predsezoni da se vrate u Evroligu, a Partizan je radio po principu hajde da radimo najbolje što možemo, pa da vidimo gde smo sada - to su drugačiji nivoi i ciljevi", kaže trener crno-belih

  • 9
Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

Kucnuo je čas, Andrea Trinkijeri i Partizan su pred mečevima sezone. Ovo su čekali kada su zajedno krenuli od dolaska Italijana na kjlupu crno-belih: plej-of ABA lige i prilika da se iz trke izbaci prvi favorit za osvajanje i "večiti rival" Crvena zvezda. 

Polufinalna serija kreće u subotu od 19 sati, Zvezda je domaćin što je i otežavajuća okolnost po crno-bele, ali niz pobeda i poslednje dve "tesne" utakmice sa crveno-belima ulivaju mnogo optimizma u tabor Partizana.

- Derbi je posebna utakmica, tri puta smo već igrali ove sezone i svaki je bio priča za sebe - uz uzdah je počeo Italijan obraćanje novinarima na konferenciji.

- Gledam ekipu svaki dan i osećam da smo rasterećeniji pred polufunale koje gledam samo kao jednu stanicu na putu ka cilju, i to su moji igrači shvatili. Držimo u ruci štopericu i gledamo gde smo pred narednu stanicu. Zvezdi je ovo finiš, oni hoće da se odmah vrate u Evroligu - dodao je Italijan, pa biranim rečima pričao o sastavu koji vodi Milan Tomić.

- Zvezda je sjajna ekipa, dugo nisam video toliko talenta u jednoj ekipi, čak su još jednog igrača doveli pred plej of, i to sjajnog igrača. Favoriti su, i za nijansu veći od Budućnosti za osvajanje ABA lige. Uz to, nisu imali povrede, rano su obezbedili prvo mesto - sve im je išlo kako treba.

Upitan da podvuče Zvezdine prednosti u dvomeču, Trinkijeri je nastavio da nabraja kvalitete crveno-belih, došao do zaključka da se ne zna odakle im preti veća opasnost.

- Oni su pravili ekipu u predsezoni da se vrate u Evroligu, a Partizan je radio u principu hajde da radimo najboje što možemo, pa da vidimo gde smo sada - to su drugačiji nivoi i ciljevi. Doveli su Perperoglua koji je osvojio Evroligu, ali ne sa klupe, nego je igrao. Doveli su Reglenda, pa Berona koji je fantastičan šuter. I nije bilo dosta, pa su doveli i Riversa, koji je važan evroligaški igrač, a imaju fantastične domaće igrače! Lazić ima više trofeja nego svi njegovi saigrači. Tu je Dobrić, Davidovac koji je odigrao fantastično protiv nas. Ima tu mnogo materijala zašto su favoriti. Njihov "game changer" je Filip Čović, pravi izbor za drugog pleja, da uđe i promeni tok utakmice.

Jaramaz će biti jedan od glavnih aduta Trinkijerija u derbiju Foto: MN Press

Tek na dan utakmice Trinkijeri će tačno znati kakvo je zdravstveno stanje igrača, pošto ima rovitih.

- Dali smo sve od sebe da ih vratimo, nismo imali puno sreće. Za utakmice kao što je ova trebaju ti talenat, krativnost, snaga... Videćemo, to ćemo shvatiti sutra, ko može, a kome treba vremena da se vrati u top formu.  Imali smo dosta problema, više smo doktora imali na terenu nego igrače, pa terapije. Ali lepo je ovo što vidimo sada - mi se ne damo! Naučili su me da uvek poštujem suparnika, znam šta oni mogu, idemo, nema tu puno priče...

Period koji je iza Trinkijerija nije bio nimalo jednostavan, bilo je mnogo padova, ali se ekipa digla i sada je na mestu koje joj pripada.

- Mi Grobari smo naučili na teške momente ovde. Mislim da nije sad vreme da se okrenem i gledam šta je bilo. Ovo je bio najveći izazov moje karijere, kako smo počeli, uslovi, protivnici.. Ja ne znam šta će se sutra desiti, ne igram sportsku prognozu, ali ja sam ponosan trener Partizana. Dali smo sve od sebe, neki put je bilo dovoljno, neki put nije. Ovo je za nas stanica, važna stanica, ali samo stanica.

Foto: Marko Jovanović

Potencijalne tri utakmice sedam dana novina su za Trinkijerija, čime nije baš najzadovoljniji.

- Nisam to nikad igrao pa nemam pojma. Ne znamo ko je igrao tri utakmice u sedam dana, kao da nije plej-of.

Na pitanje koliko prednost domaćeg terena može da bude pritisak i za domaći tim, rekao je:

- Ne znam, to ćemo sutra oktkriti. Ja sam sebi stavljam pritisak, to mi je najveći pritisak - da guram ovu ekipu svaki dan da bude bolja, da nešto izmislim. Poštujem navijače svih rivala, a moje Grobare volim, obožavam.

Nije se Italijan upuštao u komentarisanje određenih provokacija koje su stizale sa druge strane prethodnih dana. jedino što ga zaneima je priprema ekipe i utakmica.

- Ne znam, zbilja. Postoje ružne reči, sve sam video, sve sam prošao, iskreno da ti kažem ne zanima me. Uvek sumnjam u one kojima se svima sviđam. Ja ne učestvujem u tim malim igrama.

VIDEO: Vlado Šćepanović o utakmicama sa Zvezdom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bbb

    22. mart 2019 | 15:24

    Baaam kako je ugasio Covica poslednjom izjavom.. Pfff pokazao mu gde mu je mesto

  • Srecko

    22. mart 2019 | 16:12

    Delija sam ali trinkeri je dobar lik na mesto

  • Mix

    22. mart 2019 | 15:59

    Gospodski nema sta, jednostavno mnogo se razlikujemo od njih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA