≫ 

Grčki savez odrapio Olimpijakos, crveno-beli potonuli blizu zone ispadanja!

klub iz Pireja drugi put ove sezone sankcionisan oduzimanjem šest bodova, sve zbog odbijanja da igra protiv Panatinaikosa

  • 1

Burno je ovih dana u grčkoj košarci, naravno uvek su u prvom planu odnosi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, zbog kojih su poslednjih dana strasti ponovo dosegle tačku usijanja sa obe strane. 

Podsetimo, do novih konfrontacija došlo je za vreme polufinala Kupa, tada igrači Olimpijakosa nisu želeli da igraju drugo poluvreme, pa je klub kažnjen oduzimanjem šest bodova u prvenstvu - a istu kaznu crveno-beli su dobili još jednom!

I to zbog neodigravanja derbija protiv "Zelenih" u okviru šampionata u Pireju, pa je Košarkaški savez izrekao novu sankciju uz registrovanje meča službenim rezultatom 20-0 u korist Panatinaikosa.

Olimpijakos je odbio da igra derbi upravo iz revolta nakon dešavanja na završnom turniru Kupa koji se igrao na terenu panat u "OAKA" Areni.

igrači Olimpijakosa dva puta su ove sezone sankcionisani zbog odbijanja da igraju protiv najvećeg rivala Foto: MN Press

Prvenstveni meč trebalo je da bude odigran prethodnog vikenda, samo dva dana posle sastanka vrha dva kluba i rukovodstva lige i Saveza, gde je trebalo da se pronađe rešenje i smire tenzije. Međutim, sastanak nije ni završen zbog verbalnog sukoba dve strane, braće Agelopulos i Dimitrisa Janakpulosa.

Sa oduzetih 12 bodova zbog dva prestupa, Olimpijakos sada ima 24 boda i blizu je timova u zoni ispadanja.

Panatinaikos je ubedljivi lider sa 38 bodova.

Prema pravilima, ukoliko ekipa Dejvida blata napravi sličan prestup u nastavku šampionata momentalno će biti prebačena u niži rang takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA