≫ 

KSS kandidovao Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa!

Generalni sekretar našeg Saveza zvanično je postao kandidat za mesto prvog čoveka FIBA na starom kontinentu

  • 3

Košarkaški savez Srbije zvanično je kandidovao generalnog sekretara Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa, saopšteno je na sajtu KSS.

Nekadašnji reprezentativac i jedan od najtrofejnijih evropskih igrača u istoriji od aprila 2011. godine u KŠ obavljao je funkciju potpredsednika za takmičenja, a od februara 2016. je na poziciji generalnog sekretara.

- Kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju jasnu viziju da evropsku košarku podignemo na još viši nivo - rekao je Tomašević.

Kako je naveo, planira da u najskorije vreme obavi razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke.

- Veoma sam zahvalan predsedniku Predragu Daniloviću koji me je predložio za kandidata i ponosan na činjenicu da ljudi koji sa mnom tesno sarađuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere - poručio je Tomašević.

Novi prvi čovek FIBA Evropa biće izabran na Skupštini 24. maja u Minhenu, a pored Tomaševića, kandidati za čelnu funkciju evropske košarke su aktuelni predsednik Turčin Turgaj Demirel, iza koga je već petogodišnji mandat, kao i Belgijanac Siril Kumans.

VIDEO: Dejan Tomašević o srpskom pasošu za strance i mladim igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA