≫ 

Nadam se Partizanovoj majstorici, mada će Zvezda biti rasterećenija: Bivši bek crno-belih kaže da je Budućnost favorit u drugom polufinalu (FOTO)

Anđušić otkrio i ko mu je u ABA ligi najteži za čuvanje

  • 1

Košarkaš Igokee i nekadašnji srpski reprezentativac Danilo Anđušić nada se da će njegov bivši klub, Partizan pobediti večitog rivala u drugoj utakmici polufinala ABA lige u subotu.

Zvezda je u prvom meču pobedila Partizan kao domaćin sa 106:101 posle produžetka, a sada se vraća u Pionir kao gost pred navijače crno-belih.

- Nadam se da Partizan može da stigne do pobede u revanšu, uz pomoć svojih navijača koji će sigurno ispuniti dvoranu i tako dođu do treće utakmice. U prvoj su bili blizu pobede, imali dvocifrenu razliku, ali na kraju nisu uspeli da trijumfuju - rekao je Anđušić.

Dramatična je bila prva utakmica polufinala plej-ofa ABA lige, Zvezda je slavila u produžecima, a večeras (19.00) Partizan traži revanš. Kvota da će crno-beli uzvratiti udarac je 2,10, a da će Zvezda danas proći u finale 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Crvena zvezda.

Anđušić, koji je sa 29 poena pomogao Igokei pre dve nedelje da ostane u ABA ligi, kaže da će crveno-beli igrati rasterećenije nego pre nedelju dana, a ima i favorita u drugom polufinalu gde igraju Cedevita i Budućnost.

- Za razliku od prvog meča, Zvezda će u revanšu igrati dosta rasterećenije, tako da očekujem jednu dobru i neizvesnu utakmicu. Nadam se majstorici, pa ko bude bolji neka pobedi.

Što se tiče utakmice izmedu Cedevite i Budućnosti, moj favorit pre početka sezone bio je klub iz Podgorice. Imaju odlične igrače koji mogu da nastupaju u bilo kojoj ekipi u Evropi.

Foto: Marko Todorović

- Cedevita igra sjajno poslednja dva meseca, imaju dva stranca, koji igraju na neverovatnom nivou, i zna se ko šta radi u ekipi. To je jako bitno, imaju dobru hemiju, možda i naprave neko iznenađenje.

Ulog je veliki, to je Evroliga, i mislim da će Budućnost maksimalno spremno dočekati revanš - kaže Anđušić.

ABA ligu je kao takmičenje svrstao u red najjačih u Evropi uz konstataciju da igrače iz regiona Evropljani veoma cene. Jedina boljka je što domaći igrači po njegovom mišljenju ne dobijaju dovoljno prostora.

- ABA ligu nije lako igrati, ima dosta kontakta, visok je ritam tokom cele utakmice i za svakog mladog igrača to je idealno. Žao mi je što više naših klubova ne daje značajniji prostor mladima, mislim da je to problem i nadam se da će u budućnosti to da se promeni.

Smatram da oni kroz ovo takmičenje mogu dosta da napreduju, dobiju iskustvo koje će im biti od velikog značaja u nastavku karijere.

Anđušić je između ostalog istakao i da voli da šutira sa ugla od 45 stepeni, ali i da je poslednjih godina radio na odbrani. Dodaje da je igrao protiv brojnih velikih igrača, ali se jedan na Jadranu izdvaja.

- Igrao sam protiv vrhunskih igrača u karijeri, ni za koga nisam rekao da ne mogu protiv njega, ali Pulen je nešto posebno. Što se tiče igre jedan na jedan, svih ostalih stvari u odbrani, stvarno je odličan igrač.

Teško ga je čuvati, dobro šutira, ima sjajan prodor, brz je, iako na terenu izgleda možda ponekad nezainteresovano, nikad ne znate šta može da uradi u tom trenutku - naglasio je nekadašnji bek crno-belih.

VIDEO - Marinković posle derbija: Moramo da sredimo odbranu jedan na jedan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    30. mart 2019 | 14:28

    А ја се надам да ће нам се склонити, као што су се склањали Филипу у првој...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA