≫ 

Tomić prozvao Trinkijerija: Mi ne prizivamo krv kao neki, zanima nas samo košarka i ne bavimo se boksom (VIDEO)

Trener Zvezde "spušta loptu" na zemlju pred meč odluke sa Partizanom

  • 44

Košarkaški klub Crvena zvezda održao je konferenciju za medije pred "majstoricu" polufinala plej-ofa ABA lige sa Partizanom, samo sat vremena posle one koju je imao "večiti rival", pa je trener Tomić mogao da replicira kolegi sa druge strane Andrei Trinkijeriju.

Italijan je, podsetimo, najavio da će njegov tim "proliti krv za Partizan, da će biti kao Roki Marćano", na šta je Tomić imao spreman odgovor.

- Moj posao je da radim kao trener košarkaškog kluba Crvena zvezda, a ne kao trener boksera. Sa druge strane pokušavaju da se prave igranke, a ja hoću da izolujem ekipu od smešnih stvari i da se koncentrišu samo na utakmicu - u startu je bio naoštren trener Zvezde da odgovori Italijanu.

- U ovom trentuku ne mogu da kažem "ni krv, ni udarci ispod pojasa", ja samo mojim igračima pričam o košarci, gde je Srbija prva u tom sportu, a sa one strane pričaju o krvi, udarcima, brutalnosti i tako tim nekim stvarima.

Veruje Tomić da je sve to deo psiholiškog rata od strane Partizana.

- Verovatno pokušavaju da izvrše pritisak na nas, ali prave ga sami sebi. Ali ovo nije bitka na život na smrt, ovo je pre svega sport, jer mnogo mladih i dece gledaju i čitaju šta se dešava, i ne treba da se pominju te reči, već da se priča samo o sportu.

VIDEO: Poslušajte Trinkijerijeve reči na koje je reagovao Tomić

Za meč visokog napona nisu delegirane sudije iz Srbije, što je prva dobra odluka ABA lige. Videćemo kako će regionalna trojka odraditi posao, a imaće izuzetno težak zadatak Sreten Radović (Hrvatska), Sašo Petek (Slovenija) i Mario Majkić (Slovenija).

- U vezi suđenja, nisam ni ranije komentarisao, ne bih ni sad, ali bih rekao da se, vidim, više priča o prvoj utakmici i tom ambijentu, nego o drugoj gde je bilo svega. Ipak, mi smo se korektno držali na utakmici. Kao što svi znate, ja sam deo KK Zvezda i poslednjih dana se oglašavaso klub, a ne Tomić ili Čović, a sa druge strane se vide dva imena koja ratuju protiv nas. Zato pozivam naše navijače, vidim da je interesovanje ogromno, i da uz njihovu podršku dođemo do uspeha.

Veliki se pritisak stvorio, ulog je ogroman, a Tomić pokušava da izoluje igrače od svega.

- Rekao sam na početku da su igrači skoncentrisani samo na košarku, a to što se napravo ovakav ambijent, nije došlo sa naše strane. Mi živimo za košarku i za finale. Šta da vam kažem, svako pokušava da uradi nešto što bi uticalo na naš klub, ali toga neće biti.

Tomićev recept za plasman u finale je jasan - timmor da bude na visini zadatka, pojedinac može da istupi, ali je ušinak ekipe ključan u ovakvim utakmicama.

- Ja bih bio najsrećniji i najzadovoljniji, što sam rekao i igračima posle druge utakmice, da moramo kao tim da dobijemo ovo. Jedne su utakmice u regularnom delu, a sasvim druge u plej-ofu. Najbitnije je da se igra kao tim,a da li će neko a iskoči...

Kompletnu izjavu Milana Tomića možete poslušati u videu u vrhu teksta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daki

    5. april 2019 | 16:37

    Smesan si i ti i covic...cirkuzanti

  • Grobar

    5. april 2019 | 16:42

    Mnogo si mi ti jak trener,za tebe je Trinki doktor,zato ce Zvezda da izgubi iako ima bolji tim,zivi bili pa videli.

  • jovanic1

    5. april 2019 | 16:31

    Jest ovaj Tomic daska majko mila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA