≫ 

Budućnost zakazala ABA finale sa Zvezdom, gledaćemo reprizu u borbi za Evroligu!

Krcate tribine "Draženovog doma" ispratile meč odluke, Gordić i Erl Klark bili prevaga na strani Podgoričana

  • 41

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti drugu godinu zaredom igraće finale Regionalnog takmičenja, pošto su Podgoričani u "majstorici" drugog polufinala pobedili Cedevitu 78:73 za konačnih 2:1 u seriji.

Aktuelni šampion će gostovati 12. i 14. aprila u Beogradu, s tim da još uvek nije poznato gde će biti odigran prvi meč zbog zauzetosti "Pionira" gde se tog da igra prijateljski futsal meč Srbije i Brazila.

Podgoričani su nakon loše prve deonice koju je Cedevita dobila 21:10, u nastavku zaigrali daleko bolje i, mic po mic, topili razliku, do konačnog preokreta izvojevanog i odbranjenog u dramatičnoj završnici.

Nemanja Gordić i Erl Klark su najodgovorniji za ovakav epilog meča, izdvojili su se u napetom finišu kada se rezultat "lomio", preuzimali kad niko drugi nije i definitivno bili prevaga na strani tima Jasmina Repeše.

Klark je meč završio sa 19 poena, a Gordić sa 15.

Foto: aba-liga.com/Cedevita/Marin Susic

Na drugoj strani, potpuno usamljen u napadu Cedevite bio je Džastin Kobs, Amerikanac je ubacio 23 poena, međutim izostala je prava podrška Džejkoba Pulena - tragičara utakmice!

Pulen je potpuno podbacio u prelomnim momentima, sem toga piše mu se i očajno izdanje do same završnice kada je faulom na Gordiću blizu isteka napada gostiju i potom promašenoj trojci, praktično "rešio" utakmicu.

Pokušao je Pulen da se iskupi za katastrofalno šutersko veče šutem za tri 11 sekudni pre kraja, na 71:74, ali je i taj pokušaj, kao i većina prethodnih, završio van obruča.

Samo jednu trojku pogodio je Amerikanac iz sedam pokušaja, dve dvojke iz četiri šuta, a ukupno je postigao 14 poena.

Kod Budućnosti, uz Gordića i Klarka, dobre role imali su Bitadze sa 13 poena, ali i Edvin Džekson sa 11, mada je njegov defanzivni učinak bio daleko važniji pošto je upravo on najzaslužniji za ofanzivni fijasko Pulena.

Cedevita – Budućnost 73:78 (21:10, 20:29, 17:18, 15:21)

CEDEVITA: Pulen 14, Kobs 23, Krušlin 6, Katić 1, Žganec, Stipanović 4, Banić 4, Bošnjak, Kuk 8, Ramljak 6, Mustapić, Murić 7.

BUDUĆNOST: Džekson 11, Kol 5, Šehović, E. Klark 19, Barović 2, K. Klark 4, Gordić 15, Bitadze 13, Popović, Bel 7, Nikolić 2, Vilijams.

VIDEO: Ovako je Zvezda eliminisala Partizan u polufinalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    7. april 2019 | 22:59

    Neverovatno je da je Budućnost prošlu godinu uzela na prevaru finale....i sada gledajući po komentarima...ima ljudi koji misle da je to ok...naravno radi se o Crnogorcima ..jadni vaši dedovi prevrću se u grobu...pričate o čojstvu i junaštvu...pa gde vam je....dali se sve i prodali...izdali Srbiju koja vas je vekovima hranila...gde ste sad....voleo BiH da vam se uvedu vize i plaćanje školarine u Srbiji i da vas zauvek proteraju odavde...gori ste od siptara

  • Bralr

    7. april 2019 | 20:35

    Pa koliko navlace za ove milogorce pa to je strasno, kad god i je g...ca u procepu njima sudi drvo javorovo i to sudi samo ono sto on u celoj hali jedeni vidi...

  • Milos

    7. april 2019 | 21:28

    Zvezdo zgazi ih sveeeee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA