≫ 

Probudiću uspavanu FIBA, ako postanem predsednik: Tomašević ozbiljan da pokrene propalu organizaciju!

Generalni sekretar KSS jedan je od kandidata za mesto prvog čoveka FIBA Evrope

  • 3

Generlani sekretar KSS, Dejan Tomašević je već osam godina funkcioner u savezu, ali bi uskoro mogao da postane i predsednik FIBA, kao kandidat naše zemlje.

On je gostujući u jutarnjem programu RTS-a istakao da se nada ako postane predsednik FIBA Evrope uspeti da pokrene učmalu organizaciju.

- Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni.

Foto: Marko Jovanović

- Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja - istakao je Tomašević i dodao da se nada da će svi najbolji košarkaši koje Srbija ima da se odazovu pozivu za Kinu.

- Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju.

- Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije - rekao je Tomašević gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Foto: Tanjug/AP

Tomašević je sa reprezentacijom Jugoslavije tri puta bio prvak Evrope (1995, 1997. i 2001), dva puta prvak sveta (1998. i 2002), a osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama 1996.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    8. april 2019 | 21:45

    Ovaj umesto da ode u mamastir, postao pipak crno-bele hobotnice...Dejane, Dejane, zvezdasi sve znaju...

  • NekoKo

    9. april 2019 | 08:16

    Daj bože da neko krene stopama velikog Bože Maljkovića.

  • Doktor

    9. april 2019 | 06:50

    Ti sebe ne možeš da probudis. Bez energije, "mlitav", sa više puta dokazanim ponašanjem, gde se navijački stavljas na jednu stranu, takav kakav si, nije mi jasno kako si i do sada obavljao funkciju u KSS. Nemaš ti šta da tražiš dalje od BG i neke male funkcije u Partizanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA