≫ 

Odlazak velikana koji je dobio ovacije u Beogradu: Novicki i Vejd sa stilom završili karijere (FOTO) (VIDEO)

NBA liga bez njih neće biti ista

  • 2

Dirk Novicki i Dvejn Vejd su odigrali svoje poslednje mečeve za Dalas i Majami pred domaćim navijačima i tako zvanično potvrdili da je njihova NBA karijera završena i da je vreme za penziju!

Učinili su to sa stilom - obojica su postigla po 30 poena! Nemac je zatrpao koš Finiksa, dok je Vejd bio nezaustavljiv protiv Filadelfije.

Novicki je već na početku meča vezao osam šuteva i ubacio 10 poena, a učinku je dodao i osam skokova i pet pogođenih trojku.

Iako se već znalo da je posle 21 sezone Novicki odlučio da je kraj, njegova zvanična potvrda se čekala upravo pre meča sa Sansima! Svako sedište u dvorani je imalo štap sa njegovim likom, tu su bili i Čarls Barkli, Skoti Pipen, Leri Bird...

 

 

A na tribinama transparent - Hvala ti, Dirk!

- Ovo je moj novi dom. Nemačku sam napustio pre 20 godina i sada sam Teksašanin - rekao je Novicki na oproštaju: - Imali smo jednu vožnju sa puno uspona i padova, a vi ste uvek bili tu za mene i podržavali me. Hvala vam.

A da je Novicki košarkaška veličina kakva se retko rađa, pokazale su i ovacije koje je Nemac 2005. godine dobio u beogradskoj Areni. Nemci su tada poraženi u finalu EP od Grčke, ali je srpska publika znala da ceni sve ono što je Dirk uradio.

 

A u Majamiju je sve bilo u znaku Dvejna Vejda koji je odlučio da kaže zbogom posle 16 godina u dresu Vreline!

Nešto preko 20.000 navijača bilo je u dvorani i u jednom trenutku se samo čulo MVP, MVP, MVP! Javio se i bivpi predsednik SAD Barak Obama koji mu je požele sve najbolje i zahvalio se na učinjenom.

Foto. AP/Tanjug

Polsednjih nekoliko minuta meča, na klupi Majamija je sedeo i njegov stariji sin. Onaj za kog se nadaju da bi uskoro mogao da zameni oca na parketu.

Ostalo je još samo da odigra protiv Bruklina u gostima i da zatvori jedno poglavlje NBA lige. Poglavlje koje je započelo 2003. godine kada je draftovan od strane Majamija tokom istog onog drafta gde je Lebron Džejms bio prvi pik, a Darko Miličić drugi.

 

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA