Zaboravljeni intervju Divca: Te 1985. sam hteo u Zvezdu, a 1999. sam odbio ponudu Partizana zbog crveno-belog dresa!

Intervju koji navijači Zvezde masovno dele

  • 25

Veliku polemiku na društvenim mrežama izazvao je nedavno Vlade Divac, i to zbog izjava na račun Crvene zvezde!

Nije to bilo klasično prozivanje, iako je Divac tokom razgovora vezanog za Partizan crveno-bele nazvao ''onaj drugi klub'', a ne imenom.

To je izazvalo i reakciju Zvezde koja je šmekerski odgovorila Divcu na ulazak u Kuću slavnih, a sve kroz prizmu onih utakmica koje je legenda srpske košarke odigrala u crveno-belom dresu.

Naravno, rasprava na mrežama je bila u punom jeku, a u međuvremenu je procurio jedan zaboravljeni intervju Divca koji je otkrio kako je hteo u Zvezdu, a završio u Partizanu.

- Svi košarkaški klubovi u Jugoslaviji koji su značili nešto bili su zainteresovani za moje usluge. Moja lična želja je bila Crvena zvezda. Međutim, pogrešna stručna procena u Zvezdi dobrodošla je ljudima iz uprave Partizana, a ja sam se tog prelaznog roka našao u Humskoj. Zamislite koja su to vremena bila. Bio sam zvezda prelaznog roka, a za potpis sam tada dobio fantastičnih 12.000 maraka - rekao je Divac.

Potom je u tom istom intervjuu objasnio kako je u januaru 1999. godine iz NBA lige došao u Zvezdu, dok je ''preko bare'' trajao ''lokaut''.

- Od tri ponude - Radnički, Partizan i Zvezda, ja sam izabrao crveno-bele. Najpre, iz poznatog razloga da bih nekako pomogao Zvezdi i omogućio da se sačuvao to preostalo mesto u Evroligi. I nisam se pokajao. Odigrao sam dve utakmice za Zvezdu, uverio se da se radi o velikom klubu i što je možda najvažnije - stekao sam trajna prijateljstva. Rastanak od crveno-belih je bio kao i svaki drugi, kada odlazite iz sredine u kojoj vam je lepo. Ali sam crveno-beli dres sa velikim zadovoljstvom uzeo iz ekonomata, strpao ga u torbu i poneo za Ameriku - rekao je Divac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    10. april 2019 | 13:25

    Zvezda se ne veliča, Zvezda je Velika, bila i ostala.Novinari su samo objavili izjave Divca o Zvezdi sada i 1999.god. Ko je pametan, shvatiće.

  • Nesa

    10. april 2019 | 13:44

    E shvatili smo poruku, ne sme niko da dira "stubove srpstva".. Odmah kreće propaganda jača od Gebelsove.. Jeste svi smo mi zvezdasi i svima nam je san da obučemo taj vaš "sveti" dres..Ako vam je lakse i ako ćete živeti bolje eto vam istina je! Blago vama sa vašim glavama, hvala Bogu što sam grobar⚫⚪💪Napred Partizan!!!!

  • Zivkoni

    10. april 2019 | 15:24

    Veliki kosarkas,al mali covek!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA