Bilo je noževa u leđa i razočarenja, još kad šefica sazna za moj otkaz, pozliće joj! Medžik se u suzama oprostio od Lejkersa

Više je razloga za odlazak legende

  • 2

Košarkaška legenda Irvin Medžik Džonson je dao ostavku na mesto predsednika košarkaških operacija Los Anđeles Lejkersa i obrazložio svoju odluku novinarima.

On je preuzeo Lejkerse februara 2017. i za dve godine tim nije uspeo da vrati u plejof koji Jezerašima izmiče već sedam sezona. Medžik je rekao između ostalog i da je bilo zabadanja noža u leđa, ali nije precizirao na šta misli.

- Volim Džini (Bas) kao sestru i zato danas dajem ostavku na mesto predsednika. Dala mi je svu moći koju sam očekivao, ali želim da očuvam naš odnos. Teško je kada voliš organizaciju onako kako je ja volim. Ne želim da je razočaram. Ali hoću i da se zabavljam i da budem osoba koja sam bio pre ovog posla - rekao je Džonson.

On se pre svih obratio novinarima, pa su i vlasnica franšize Džini Bas i generalni menadžer Rob Pelinka saznali iz medija. Jedan je razlog za takvu Medžikovu odluku - nagovorili bi ga da ostane i hteo je da to izbegne.

- Neko će morati da kaže mojoj šefici jer će joj pozliti. Ali znao sam da ne bih mogao da stanem sa njom licem u lice i da joj kažem - dodao je Džonson.

Foto: Guliver/Getty images

Obećao je da će biti za Basovu šta god joj bude trebalo ubuduće, a Lejkersi su mu se na tome zahvalili. Medžik je teško podnosio ulogu onoga ko odlučuje o nečijem životu, a jedno od tih pitanja gde se odlučivalo je i status trenera Luka Voltona.

Džonson je hteo da ga otpusti posle loše sezone u kojoj su Jezeraši pojačani Lebronom Džejmsom imali neznatno više uspeha nego lani. Zimus su probali da dovedu Entonija Dejvisa i nisu uspeli.

- Mi smo sada na pola puta sa Lebronom u ekipi. Treba nam još jedna zvezda koja bi trebalo da dođe ovog leta, ko god da je dovede - istakao je Medžik.

Jedan od igrača oko kojih je počelo Medžikovo nezadovoljstvo je i dovođenje Lonza Bola u tim. Lejkersi su ga birali kao drugog pika 2017. godine, a Medžik je hteo Divčevog pika Dierona Foksa.

Foks je na kraju završio u Sakramento Kingsima koji imaju jako dobar tim za budućnost, a pitanje je koliko će Lejkersi sa Lebronom biti konkurentni, ako se u obzir uzmu njegove godine, činjenica da ne igra odbranu i uzdrmanost tima posle priče o trejdu za Dejvisa.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    11. april 2019 | 05:52

    Човјек ома сиду 25 година и увјек исти америка

  • misa tumbas

    11. april 2019 | 00:21

    ma dobro bre pa nije nije ni ona nesposobna, ne sekiraj se ...mozda novi direktor bude imaon jos veci palamar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA