≫ 

Veliko priznanje Kingsa za Divca: Srbin dobio novi ugovor, posrnuli tim vratio je "u život"

Legendarni srpski košarkaš, uskoro i član "Kuće Slavnih" radi odličan posao

  • 0

Sakramento Kingsi su tek minuli regularni deo NBA sezone završili na prvom mestu ispod plej-of zone u Zapadnoj konferenciji, nedostajalo je i malo sreće da se uskoči među "ale" u doigravanju, ali i ovako utisak o sezoni Kingsa je apsolutno pozitivan ako se uzmu u obzir prethodni dugi niz godina tavorenja daleko od bilo kakve priče o plasmanu među top 8 u konferenciji. 

Stvari su nabolje krenule sredinom prethodne sezone kada je Vlade Divac samo jednim pravim potezom - trejdom tada prve zvezde tima Demarkusa Kazinsa, "restartovao" franšizu i za kratko vreme formirao mladu ekipu kadru da u godinama koje slede postane ravnopravan kandidat za plej-of mesto.

Kingsi su zato Divca nagradili novim, četvorogodišnjim ugovorom!

Prema navodima američkih medija, gazda kluba Vivek Ranadiv je ukazao puno poverenje Srbinu za dalji rad, a ovome je sada stiglo i konkretno priznanje u vidu novog ugovora koji će ga zadržati u prestonici Kalifornije do sezone 2022/2023.

Divac je, podsetimo, od 2015. godine u klubu, postavio je dobre temelje i sada su na redu godine kada se očekuje da i rezultatski Kingsi krenu jače napred.

Prvi naredni veliki korak za Sakramento je pitanje trenera, kolale su spekulacije još tokom sezone o poverenju rukovodstva u Dejva Jergera, o čijem će se daljem statusu isključivo pitati Divac, kao glavni i najodgovorniji za sportska pitanja.

VIDEO: Ko su Srbi koji su obeležili NBA Ol-star?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA