≫ 

Linč, kolektivna histerija, psihijatrija najvišeg reda! Jasmin Repeša užasnut ponašanjem navijača Zvezde tokom drugog meča finalne serije

Trener Podgoričana je, najblaže rečeno, bio u šoku posle drugog meča ABA finala u Beogradu

Nije nimalo bilo lako treneru Budućnosti Jasminu Repeši posle debakla u drugoj utakmici ABA finala, Zvezda je razbila njegov tim, ali hrvatski stručnjak je posle meča pričao samo o jednoj stvari, i ona nema veze sa terenom - već o navodnom linču koji je doživeo od strane navijača!

- Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom - počeo je Repeša izlaganje pred predstavnicima medija u hali "Pionir", pa nastavio:

- Da moram baciti sako zato što je puno hrkotine (pljuvačke), što je nešto što ni u Srbiji, siguran sam, niko ne opravdava. Igrao sam u Bolonji derbije, sve to ima jednu granicu dokle se ide, strašno mi je žao i krivo mi je. Da me pogrešno ne razumete, ja u svojoj familiji imam veliki broj Srba i dragi su mi, ne dam ih za sve na svetu, sačuvao sam ih kad su bili najteži trenuci. Međutim, ovo je, najblaže rečeno, psihijatrija najvišeg reda.

Zapitao se Repeša zbog čega je stigla tolika tenzija sa tribina, pritom je sve vreme je bio miran u obraćanju novinarima.

- Ko je to kumovao, to je za analizu. Ne vidim smisao da se igra u ovakvim uslovima, apsolutno ne vidim, jer to nema veze sa sportom, to je debelo prešlo granice sporta, debelo prešlo granice terena i strašno mi je žao. Neću ići dalje jer bi doticao i neke stvari koje kao čovek i trener ne bi trebalo, ali osetio sam potrebu da ovo kažem. Trebao sam vam doneti sako pa da vidite na šta liči. Ničim izazvan! Ne znam ko je od nas bilo čime, kojim gestom napravio da bi se desio ovaj linč. Još jednom, ne umanjujem pobedu Zvezde, 2:0 i njihov odnos koji su imali. Ovo je kolektivna histerija.

Foto: MN Press

Srpski novinari su podsetili Repešu da je sličnih navijačkih ispada bilo svuda, od Zagreba, Zadra, i prema srpskim ekipama. Čak i gorih.

- Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako treba da ih bude i za 20, 40 godina, onda vama to neka ide na dušu, ne znam šta da vam kažem. Najteže je onom ko je izgubio nekog najbližeg, majku, oca, sestru, dete... Bilo je i ovde svega, bombardovanja. Danas, 2019. ovakav jedan odnos, oprosti mi, ja to ne prihvatam - bez obzira o kome se radi.

O samoj igri i razlozima poraza svog tima, u ovakvim uslovima, Repeša nije želeo da priča.

- Nemam komentare na igru, nema smisla posle 40 razlike. Od dolaska, pljuvanja, tunela, raspitajte se šta je bilo, bilo je i straha kod mojih igrača. Ne bih sad bih ulazio u to. Pričati posle plus 40 šta je bilo dobro, šta loše u igri, stvarno ne bih ulazio u to.

KOMPLETNU IZJAVU REPEŠE POGLEDAJTE U VIDEU U VRHU TEKSTA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Enky

    14. april 2019 | 22:51

    Ovo što radi državni projekat u fudbalu i košarci a verovatno i u drugim sportovima nema veze sa sportom,na silu i bezobrazluk hoće titule a coro i lažni doktor su ti koji provode ono što im je vlast naredila ,pa se onda brukaju po Evropi.

  • Outsider

    15. april 2019 | 09:05

    To sve treba U BORCU PA PREKO GREDE U JABUCKI RIT...MOTIKA PA DA MALO ISPRAVE GRBINU, KAD PLJUJU ,BAR DA IMAJU RAZLIG ZASTO PLJUJU.

  • Gringo

    14. april 2019 | 23:03

    Cekamo vas u Titov grad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA