Kako je Zvezda ugasila MVP-ja ABA lige: Zatrpavao je evroligaše, u Pioniru ga pojeli Odžo i nervoza! (VIDEO)

Bitadze je u dva beogradska meča imao devet faulova uz tri koša iz igre!

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde dominirali su protiv Budućnosti u prva dva meča finala ABA lige, u kojima je potpuno nestao MVP ligaškog dela Goga Bitadze.

Čini se da su u Budućnosti previše tereta stavili na pleća 19-godišnjeg momka koji je još daleko od liderske uloge u ovakvim utakmicama.

Na prvom meču, Bitadze je u uvodnim minutima ubacio dve trojke, i to je bilo praktično sve što smo od njega videli u dvomeču! Tada je pokreno Podgoričane šutem spolja, na kraju je ostao na tih šest poena, uz šest skokova (pet defanzivnih), pošto je izgubio bitku protiv Majkla Odža pod obručem.

VIDEO - Odžo blokadom najavio pobedu Zvezde

Iako su dobrim delom i fizikalije Zvezdinog gorostasa presudile, Bitadzeu je nedostajalo "herca" da makar pokuša da se nadigrava sa protivnicima pod obručem, u drugom meču je došao tek do devet poena, od toga sedam sa linije penala, imao je 1-2 za dva poena uz to.

Tri koša iz igre u dve utakmice, premalo za momka koji je obeležio ligaški deo takmičenja, ma koliko bio samo deo raspada sistema u režiji raštimovanih Amerikanaca i Francuza Edvina Džeksona.

Foto: Marko Jovanović

- Moramo da odigramo mnogo agresivnije i disciplinovanije u drugom meču. Odbrana i fokus moraju da budu na visini na kojoj su bili većim delom prvog poluvremena. Polazim od sebe. Moram da odigram pamentije protiv Odža, koji je na startu meča dobio dva duela protiv mene, vrlo brzo me uveo u problem sa ličnim greškama. Da li možemo da napravimo brejk? Naravno da možemo. Zato smo i došli u Beograd - rekao je Goga Bitadze uoči drugog meča, i ništa od rečenog nije ispoštovao.

Sam je sebe uveo u problem, čemu je i Repeša kumovao načinom na koji je vodio utakmicu, "reprizirajući" postavku iz prve utakmice. Zvezdi je zato bilo i lakše da "reprizira" pobedu i učini je još ubedljivijom, Bitadze u drugom činu borbe za Evroligu čak nije smeo ni da šutira, kada bi se našao u izglednoj situaciji.

Bio je oteran daleko od reketa, u nekoliko momenata je čak imao plejmejkerska zaduženja, što je dovoljno govorilo o konfuziji igre Podgoričana, kojima su ostala inostrana pojačanja trebalo da izgrade igru u kojoj bi se Bitadze proigravao.

Foto: Marko Jovanović

Bilo je poraza i u Evroligi, ali je Bitadze znao da dođe do 23 poena protiv Armanija, 17 protiv Himkija, 16 u duelu sa Efesom, Panatinaikosom ili Gran Kanarijom... Dve ekipe sa ovog spiska, Efes i PAO, deo su plej-of borbe za pehar, ali nisu uspele da ukrote gruzijsku zvezdu u usponu, koja je svedena na minimum u najvažnijoj utakmici.

Pored problema sa faulovima i nemoći koju je pokazao, energiju na terenu je pogrešno kanalisao, a trener Repeša na to nije umeo da reaguje. Koliko je umeo da ustukne kada treba da uđe u duel sa Odžom, toliko je bio spreman za priču sa Filipom Čovićem, odnosno Brankom Lazićem ili Ognjenom Dobrićem, koje je umeo da potkači u duelima.

Za kraj, sve je začinio gestom kada nije hteo ni da se rukuje sa trenerom Milanom Tomićem - čini se da ga čeka još dug put do opravdavanja reputacije kakvu treba da ima jedan MVP...

Upravo u Podgorici, svi pogledi biće uprti u Bitadzea, koji će biti pod pritiskom da pokaže kalibar zbog kog mu se predviđa NBA karijera - još jedna slična partija bila bi naznaka da treći meč postaje formalnost za crveno-bele. Sreda će dati sud od 19 časova, u dvorani "Morača".

VIDEO - Bitadze izbegao da se rukuje sa Tomićem, pravio se da ga ne vidi

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i mali partizai

    15. april 2019 | 15:48

    Zna se ko je trenirao bitadzea, a za te dveipo godine treniranja mogli su da ga nauče i sportskoj kulturi! Zvanje MVP koje je dobio, smešno je komentarisati, jer "živimo u vremenu posle istine"!

  • Tukac

    15. april 2019 | 15:18

    Teska prevara, nidje veze

  • Deki

    15. april 2019 | 15:37

    Ne samo sto je odbio da se rukuje nego mu je nesto rekao, mozete misliti sta. Goga je nekoliko godina ovde i sigurno je malo naucio srpski a i da nije, zna se koje reci stranci prvo nauce.Mozda je on veliki talenat ali covek nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA