≫ 

Varvari divljali, Budućnost smanjila na 2-1: Zvezda prespavala 3. četvrtinu u paklu Morače! (VIDEO)

Žestoka borba za ABA tron i Evroligu!

  • 84

Košarkaši Budućnosti i Crvene zvezde u hali "Morača" odigrali su 3. meč finala ABA lige, koji je pripao Podgoričanima sa 80:72!

Zvezda je uz dve spektakularne partije povela sa 2-0 u seriji, što je Budućnost dovelo u katastrofalnu situaciju, ali se izvukla zahvaljujući crnoj seriji Zvezde u 3/4.

Igrom iz uvodne dve utakmice, delovalo je da Podgoričani deluju daleko od tima koji je igrao Evroligu u ovoj sezoni, trener Jasmin Repeša postavljen je pred veoma zahtevan zadatak.

Hala je bila mala da primi sve zainteresovane, a prisutna publika priredila je paklen doček, povicima "Ubij cigana".

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević

Nije bio pošteđen ni Majkl Odžo iz Crvene zvezde, kako prenosi Mocartsport, navijači su ga gađali loptom! Bilo je ispada navijača i tokom meča, uspeli su da izvrše pritisak na goste i pomognu ekipi.

Prvih 20 minuta obeležila je dominacija Crvene zvezde, koja je nestala u 3/4, postigavši samo osam poena! To je dalo krila Podgoričanima, došli su prvi put do dvocifrene prednosti i uveli meč u završnicu diktirajući tempo.

Pale su i dve trojke Budućnosti sa osam-devet metara, dok je Davidovcu drhtala ruka kada je bio sam na šutu sa distance. Sve to trasiralo je put Podgoričanima ka pobedi.

Rivers je bio najefikasniji u Zvezdi sa 19 poena, ali je sve dao u 1. poluvremenu. Beron je dodao 12, po 10 su Čović i Cirbes, a lider Budućnosti je bio Kol sa 20 poena.

Zato će se četvrti meč igrati u petak od 19 časova, na istom mestu!

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI

TOK MEČA, Budućnost - Zvezda 80:72

40. minut - KRAJ!

38. minut - Nesportska Klarka, udario je po licu Fajea pri polaganju. On je pogodio oba bacanja, usledila je i lopta sa strane, a Rivers je prokockao napad.

37. minut - Opet se tresu ruke pri šutu crveno-belima, Budućnost igra agresivno i ide novom trojkom sa osam metara na +10!

36. minut - Ništa od ruke ne ide crveno-belima, Odžo je napravio ličnu u napadu, čak ni bacanja se nisu pogađala, Budućnost se bliži pobedi. Usput je i Filip Čović napravio petu ličnu, na klupi su ga dočekali laseri u oko.

35. minut - Davidovac nema herca za trojku, treći put je bio sam i treći put je promašio. Imao je sreće da je Dobrić uhvatio loptu i iznudio faul, pa smanjio na 68:62. Onda seva i trojka Bela sa oko osam metara!

34. minut - Zvuči neverovatno, ali za 4 minuta viđen je samo po jedan koš na obe strane za 2:22, što dovoljno svedoči o napetosti i tankim nervima kako se kraj bliži.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević

33. minut - Rivers usamljen maši trojku posle finte šuta! Budućnost to kažnjava i vraća se na osam razlike.

32. minut - Zvezda ima sreće što i Budućnost greši, ali je Odžo zakucao posle promašenih bacanja za -6.

31. minut - Dva je neuspešna napada vezala Zvezda, Davidovac je usamljen promašio trojku, Bitadze se spetljao pod košem i napravio korake. Brutalnom je blokadom onda Odžo počastio Kola. 

TREĆA DEONICA - ZVEZDA SE RASPALA, BUDUĆNOST OTIŠLA NA +10

30. minut - Ne čisti se parket na polovini Budućnosti, klizali su se nekoliko puta igrači Zvezde sa loptom još, pa su Podgoričani imali lepu priliku da uvećaju prednost. Pogodio je i Kol za +10, u seriji 16:1. Sa linije penala je Cirbes pogodio za kraj 3. perioda, u kom je tim Milana Tomića ubacio jedva osam poena, naspram 21 Budućnosti.

29. minut-  Sve što je moglo da pođe naopako po Zvezdu, pošlo je, Beron se sa loptom okliznuo i izgubio je, pa napravio nesportsku.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI

28. minut - Zvezda bez rešenja u napadu, sevnula je i kontra Budućnosti posle Riversovog lošeg pasa - 62:56. Mnogo lakih poena za Budućnost, nijednom ih nije imala na prve dve utakmice zajedno koliko za ovu deonicu! Novi tajm-aut viđen je kada je Budućnost povela sa 62:56.

27. minut - Zvezda je samo šest poena dala za šest i po minuta 3. perioda, a u prve dve deonice imala je po 25 poena. To dovoljno govori koliko ne ide šut, Faje se nadovezao loše izvedenom trojkom. Sa linije penala, Budućnost je povela sa pola koša.

26. minut - Prvi napad nije iskoristio Čović, a pauza je bila duga zbog čišćenja parketa. Vrelo je u hali, sve vodi ka tome da će završnica biti napeta i neizvesna, a Čović je napravio i četvrti faul...

25. minut - Ljuljao se koš posle zakucavanja Klarka, izjednačio je i inicirao tajm-aut Tomića.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI

24. minut - Klark je uzvratio udarac, Džekson je potom napravio drugi faul, poslao je Filipa Čovića na liniju bacanja. Plej Zvezde je jedno ubacio za 4 razlike.

23. minut - Lazić je iznudio faul, a Čović je potom kreirao novi napad - prokockan je promašajem Riversa, nije to bila ni kreirana bila situacija.

22. minut - Podseća sve na početak utakmice kada se igralo ujednačeno, Budućnost se održava na pet poena zaostatka. Prišla je Budućnost preko Klarka na dva poena, Faje je onda važnu trojku ubacio za tim iz Beograda.

DRUGA DEONICA - BITADZE UPROPASTIO NALET BUDUĆNOSTI, ZVEZDA ODRŽALA RAZLIKU

20. minut - Na poluvreme se otišlo sa 45:50, uz novi faul Barovića, koji je na liniju poslao Berona.  Sa 5 razlike je otišla Zvezda na pauzu uz 19 poena Riversa!

19. minut -- Rivers je navukao Klarka na faul pri šutu za tri! Dva bacanja je iskoristio Amerikanac za +7.

18. minut - Prilazak na šest razlike je alarmirao Tomića da uzme tajm-aut, Cirbs je prvi naredni napad upropastio koracima.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI

17. minut - Serija je ovim pogotkom Berona otišla na 8:0, a ptom je Filip Čović ušao u problem sa trećim faulom. Grlio ga je i hrabrio Tomić, pošto je video kako je plej "pregoreo" u želji. I Kol je dobio treću lično, i to posle postignutog koša. Dobrić je to pretvorio u 37:47 sa linije penala.

16. minut - Bacanja su iskorišćena, Rivers je već ubacio 17 poena, a onda je Lazić poentirao za 34:43 posle lopte sa strane. Onda je Beron ubacio trojku iz ugla za +12, Repeša uzima tajm-auzt!

15. minut - Nova trojka Riversa, koji je potom sve uprskao! Onda je Bitadze nasrnuo na njega i dobio tehničku pri -4, upropastio je nalet svog tima!

14. minut - Kol nosi Budućnost sa šest poena, 30:33! Onda je Rivers opet poentirao za 30:35. Prethodno je Zvezda dva napada naivno prokockala, Lazić je nagazio aut liniju i potom je Odžo zicer promašio.

13. minut - Morao je Tomić da traži tajm-aut, probudila se Budućnost trojkom Nikolića posle bacanja Gordića, pa je 28:33!

12. minut - Dve trojke Riversa, deluje raspoloženo da zameni Perperoglua! Deluje da je malo i publiku ućutkao na kratko...

11. minut  - FRKA IZA KLUPE ZVEZDE! Navijači su hteli da ulete na klupu Zvezde, policija je sprečila haos, košarkaši su se povukli malo dalje od same klupe na teren. Orilo se "Ubij cigana", dok su se policijske snage pojačavale.

PRVA ČETVRTINA - Dominacija Zvezde!

10. minut - Rivers pogađa, Zvezda je na prvu pauzu između deonica otišla sa +7!

9. minut - Preko ruke u teškoj situaciji pogađa Bel za četiri razlike, a vraća Čović istom merom! Potom je Dobrić blokirao Gordića.

8. minut - Bitadze se opet nije proslavio u prvom duelu sa Odžom, napravio je faul i oba bacanja je Nigerijac iskoristio + 7.

7. minut - Trojka Čovića posle bacanja, vezao je laganih 5 poena za 11:16!

6. minut - Podsetio je Cirbes na nekadašnje evroligaške partije, plesao je u reketu Budućnosti za +3. U međuvremenu, u igri se našao i Čović, a Džekson je izjednačio na 11:11.

5. minut - Barović je uzvratio Cirbesu u direktnom duelu, pa je Davidovac prokockao zicer ispod obruča. Kazna je stigla zakucavanjem Klarka pod faulom Fajea - promašio je za izjednačenje.

4. minut - Trojka Lazića za prvo vođstvo Zvezde! Sam je ostao u uglu, čista situacija za šut, nije oklevao. Zatim je i Cirbes lukavo pogodio kada je bio okrenut leđima košu.

Varvari podržali uhapšenog vođu Foto:Twitter/ABA_League/

3. minut - Kol je vezao oba koša Budućnosti, početak podseća na beogradske duele kada je počinjala utakmica. Beron je iskusno potom izvukao faul Džeksona za bacanja i izjednačenje.

2. minut - Krenulo je sa koševima, Zvezdin je bio atraktivan posle kucanja Cirbesa, ostavljen mu je ceo reket!

1. minut - Presekao je napad faulom Beron, a dva ofanzivna skoka vezao je domaći tim i nije uspeo da povede! Kao da je pritisak učinio svoje, Davidovac i Faje su takođe vezali promašaje.

1. minut - Promene su viđene već na startu! Nema Bitadzea i Odža u startnom duelu, već Cirbesa i Barovića. U petorci Zvezde su još Davidovac, Beron, Lazić i Faje, na drugoj strani su Kol, Džekson, Suad Šehović i Klark.

Budućnost - Crvena zvezda 80:72

Budućnost: Džekson 10, Kol II 20, Šehović, Klark 3, Barović 8, Klark 14, Gordić 5, Bitadze 4, Popović, Bel 8, Nikolić 8, Vilijams

Crvena zvezda: Čović 10, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić 5, Faje 7, Beron 12, Dobrić 5, Simanić, Rivers 19, Cirbes 10, Odžo 4

VIDEO - Ovako je Zvezda deklasirala Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    17. april 2019 | 19:15

    Kao i sve ustaše, i ovi Milogorci kao i navijači JSD Srbe nazivaju ciganima, a nisu svesni da su i sami Srbi. Od takvih prodanih duša nam je to kompliment, potvrda srpskog i PRAVOSLAVNOG identiteta. A mukice milogorske će za malo para i droge i Haradinaju da ljube krvave ruke kojima je klao i njihove očeve.

  • ДОКТОР 1

    17. april 2019 | 19:24

    варвари ШИПТАРИ СТИДЕ ВАМ СЕ ЂЕДОВИ 🔴🔵⚪

  • MILOGORCI

    17. april 2019 | 19:14

    Nisu to varvari nego Šiptari. Sta ovaj Djukanovic uradi od zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA