≫ 

Majstorica u paklu Pionira odlučuje o Evroligi, Zvezda izgubila dobijen meč u Podgorici! (VIDEO)

Još jedna adrenalinska utakmica u Morači!

Košarkaši Crvene zvezde u Morači odigrali su napet 4. meč finala ABA lige protiv Budućnosti - ispustili su pobedu i Podgoričani su slavili sa 84:80, pa će se majstorica za Evroligu igrati u Beogradu!

Posle burne 3. utakmice, na kojoj su igrači Zvezde bili na ivici linča u Podgorici, Budućnost je kažnjena redukovanjem broja navijača u hali, a tim Milana Tomića imao je za čime da žali.

Zvezda je dominirala u prvih 20 minuta i u 3. deonici je potpuno pala, pa je Budućnost smanjila na 2-1 u seriji. Nešto slično dogodilo se i u 4. meču, s time da je Zvezda bila bolja do sredine poslednje deonice, kada je poklekla.

Podsećamo, ABA titula donosi i Evroligu, a pobedom, Budućnost je seriju vratila u Beograd, gde će se meč odluke igrati 22. aprila od 19 časova.

TOK MEČA

Zvezda je opet dobro otvorila utakmicu, igrala strpljivo, a na krilima Fajea je iznela sjajno prvu deonicu, on je bio zaslužan za devet poena uz četiri skoka i ukradenu loptu, pa je +5 bila prednost tima iz Beograda na isteku 10. minuta.

U nastavku se igralo u egalu, s time da je Zvezda prokockala lepu šansu da ode na +11, jeftino e izgubila napad i dozvolila faul uz koš pri kiksu Lazića, a 20. minut iznervirao je Tomića.

Beron je dobio prst u oko i nije svirano ništa, Budućnost je to iskoristila da smanji na 35:38, a Kol se ovde izvukao jer mu je pretio treći faul. U trećoj deonici je Zvezda uspela da povede i sa +10, a Tomićeva tehnička bila je kobna.

Budućnost je posle nje prišla na -3, Gordić je izjednačio, a psihološki pritisak Zvezda nije umela da izdrži u poslednjih 10 minuta. Kol je nastavio da rešeta, pridružio mu se i Kol za konačnu pobedu i peti meč.

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

ABA liga,  Budućnost – Crvena zvezda 84:80 (2-2)

Dvorana: Morača Sudije: Javor, Petek, Nikolić

Budućnost: Džekson 23, Kol 31, Šehović 2, E. Klark 15, Barović 3, K. Klark, Gordić 7, Bitadze 2, Popović, Bel 1, Nikolić, Vilijams.

Crvena zvezda: Čović 2, Kešelj, Davidovac 8, Nenadić, Lazić, Faje 14, Beron 24, Dobrić 14, Simanić, Rivers 3, Cirbes 7, Odžo 8.

IZ MINUTA U MINUT, BUDUĆNOST - ZVEZDA

40. minut - KRAJ!

39. minut - Pogađa i Džekson trojku za 77:72, Zvezda je promašila sa distance!

38. minut - Dobrić je popio blokadu, Budućnost ide na 74:72, Tomić uzima opet tajm-aut posle 24. poena Kola.

37. minut - Mnogi nemo prate meč u hali, drama je učinila svoje! Dobrić je poentirao iz floutera za novih +2, Rivers je zatim napravio novi faul, a Kol izjednačuje.

36. minut - Kakva završnica! Koš za koš, igra ne može biti agresivnija, Bitadze je dobio petu ličnu, neslavan meč za MVP-ja ligaškog dela. Onda je Klark trojkom zakuvao za pola koša zaostatka!

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

35. minut - Još dva bacanja Fajea za +2, pa prokockan napad za +5! Onda je Faje mestralno protutnjao kroz reket od trojke, pa zakucao!

34. minut - Kol je vratio prednost Budućnosti, ulazimo u dramatičan period utakmice! Rivers je potom bio mirne ruke sa penala, iz igre ga nije bilo nigde.

33. minut - Faje ide na kucanje, iznudio je faul agresijom, pa pogodio za preokret. Ređali su se faulovi, slobodna bacanja, Gordić i Barović su promašivali pod pritiskom, četiri promašaja su vezali.

32. minut - Odžo je promašio kucanje, kazna je koš Kola! Potom je to iznivelisao Davidovac.

31. minut - Edvin Džekson ubacuje trojku za 60:58, idealno je otvorena završnica po Budućnost.

TREĆA DEONICA - Ovaj put je Zvezda bila bolja nego u 3. meču!

30. minut - Ispromašivala se Zvezda u jednom napadu, ali je i Budućnost srljala sa trojkom! U završnici, Rivers je opet promašio sa poludistance, pa napravio ličnu.

28. minut - Čović opet pravi faul za dodatno bacanje, prethodno je Faje izblokiran na kucanju! Bitadtze ga je ukrotio, Gordić je izjednačio na 53:53.

27. minut - Prišla je Budućnost na tri razlike posle tehničke Tomiću, trener Zvezde je rafalnom paljbom verbalno napao arbitre i nisu mu gledali kroz prste.

26. minut - Kol se prošetao kroz reket Zvezde, Faje je napravio potom drugi faul, pri +9 za crveno-bele. Daleko bolja 3. deonica od 3. utakmice, s time da je Zvezda mogla daleko bolje!

25. minut - Barović je kiksnuo u napadu, na +9 se drži tim iz Beograda!

24. minut - Trojku je ubacio i Dobrić, pa onda Odžo pogađa za +10! Izboksovao je i bacanje opet, samo ga nije pogodio.

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

22. minut - Ponovo Faje dominira reketom, kao na početu utakmice, a Zvezda je preko Berona odmakla na +7! Kao da se Amerikanac zainatio posle onog prsta u oko koji nije sviran.

DRUGA DEONICA - Zvezda ispustila priliku da ode na dvocifrenu razliku!

20. minut - Dobio je Beron prste u oko i ništa sudije nisu svirale! Eksplodirao je Tomić, a potom je Budućnost imala poslednji napad poluvremena, ludom trojkom Klarka, smanjila je na 35:38!

19. minut - Umesto da ode na +11, Zvezda jeftino gubi napad i još jeftinije pravi faul uz koš. Zato je Tomić odmah uzeo tajm-aut.

18. minut -Potpuno su izgubili Podgoričani kontrolu reketa, dobio je Tomić tu bitku za +9!

17. minut - Cirbes i Davidovac vezuju koševe za +7! Rasturen je reket Podgoričana u dva napada, Repeša uzima tajm-aut.

15. minut - Kol i Klark su imali po dva faula, sada i Džekson! Dobra vest za Zvezdu, biće oprezniji svi lideri Podgoričana. Odmara i Faje, posle sjajne role, na parketu se našao i Kešelj.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI

13. minut - Kada se promaši ovako nešto, kazna je neminovna. Džekson je to poručio smanjivši na 23:25, ubrzo je on i izjednačio.

12. minut - Dobra vest za Zvezdu je da je Koti Klark već na dva faula, izašao je iz igre! U napadu je napravio kiks u tranziciji, što sudijama nije promaklo. Odžo je potom izdržao tuču sa Bitadzeom i iznudio bacanja, promašio je kucanje pod duelom, ali i oba bacanja. Ofanzivni skok potom nije urodio plodom.

11. minut - Krenulo je blokadom Odža, nije to Rivers pretvorio u +7, promašio je "dugu" dvojku, pa je Čović vezao dva faula naivno - Gordić sa bacanja smanjuje na 21:25.

PRVA DEONICA - Zvezda bolja za pet poena, Faje dominirao

10. minut - Na prvu pauzu između deonica, Zvezda je otišla sa +5, iz odbojke se ugurala lopta u obruč na kraju! Faje je obeležio ovaj period sa devet poena i četiri skoka uz ukradenu.

9. minut - Nova trojka Fajea, iz ugla preko ruke za 19:23! Potom je faul Lazića bacio sudije u rebus, svirana je prvo nesportska, a nakon analize snimka, ostalo se pri odluci. 

8. minut - Mogao bi Dobrić da uđe u problem sa faulovima, napravio je drugi i reagovalo se uvođenjem Riversa.U Budućnosti, dva faula ima Kol već.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević

7. minut - Zvezda vraća prednost trojkom Dobrića, ali je i Barović iznenadio sa distance. Potom i Beron cepa mrežicu za tri poena - 18:20!

6. minut - Počelo je uz izmenu, Čović je zamenio Davidovca, Faje pogađa sa poludistance. Onda sjajna odbrana upravo Fajea, otvorio je Beronu kontru za 14:14.

5. minut - Džekson se razigrao, pale su dve njegove trojke za 14:10, pa Tomić uzima tajm-aut!

4. minut - Evo i pogotka spolja, Beronu je kreirana trojka za Zvezdinih +3! Potom je Kol uz Džeksona doneo 8:0, sve podseća na start prve tri utakmice - niko se nije "odlepio".

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević

3. minut - Pogodio je i Dobrić uz faul za bacanje, pa je Barović izjednačio, iako je  prethodila blokada. Žestoko se igra pod košem, u reketu se vodi na početku žestoka borba.

2. minut - Odžo je poentirao prvi na meču, a onda je Kol zapalio Moraču pogotkom uz faul Dobrića.

1. minut - Tvrdo i napeto je počelo, promašajima na obe strane, s time da je Odžo zicer prokockao.

18.55 - Opet je rafal predmeta poleteo, pa su dečaci skupljali upaljače i ostale sitnice sa parketa, kako bi moglo da počne zagrevanje.

Linč košarkaša Zvezde u Morači iz drugog ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    19. april 2019 | 21:30

    Bolje Zvezda da ne osvoji ABA ligu, nego da se bruka u Evro ligi, bolje nek nastavi Budućnost da se bruka, kao što se je brukala. To bi bilo naj pametnije za Zvezdu.

  • Dr.mr

    19. april 2019 | 19:57

    Sudije nikad vise od kosarke eura ne zaradili! Kakva kradja! Ali opet Zvezda je ekipa za ove !

  • Daj bre

    19. april 2019 | 21:04

    Ocekuje se nevidjena pomoc sudija u Pioniru za Zvezdu.Drugacije ne mogu dobiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA