≫ 

Vreme je da se i ta ABA digne u Pioniru: Bivši kapiten Zvezde poslao poruku igračima i podsetio na zanimljiv podatak sa Jadrana!

Može li se istorija okrenuti?

  • 13

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Luka Mitrović, pružio je podršku ekipi pred 5. meč finala ABA lige.

Zvezda je tri puta bila šampion Jadrana, i to u nizu, prošle godine je Budućnost to prekinula u Morači posle drame. Prethodno, zanimljivo je da Zvezda nikad šampionsku pobedu nije ostvarila na domaćem parketu!

Još 2015. godine, Zvezda je sa 3-1 okončala seriju protiv Cedevite u Zagrebu, u narednoj sezoni je trijumfovala sa 3-0 protiv Mega Leksa u finalu, a poslednji meč igrao se u Sremskoj Mitrovici.

 

Potom se istorija ponovila, Zvezda je protiv Cedevite ostvarila poslednju pobedu za ABA pehar 13. aprila 2017, bilo je 77:61 za 3-0 u seriji, kada je Dion Tompson bio najefikasniji igrač crveno-belih.

I na tom meču je igrao Luka Mitrović, koji se dobro seća podatka i činjenice da pehar nije podigao prvo u omiljenoj dvorani. Zato je i njegova poruka bila kratka.

- Vreme je da se i ta ABA digne u Pioniru!

Hoće li mu se želja ispuniti, saznaćemo u ponedeljak, u 19 časova počinje peti meč u hali "Aleksandar Nikolić". Takođe, poseban kuriozitet je da se titula nikada nije rešila u petom meču, uvek je ranije, kada se igralo po plej-of sistemu.

Još 2007, Partizan je slavio sa 2-0, Zvezda je Cedevitu slomila sa 3-1 i 3-0, Megu sa 3-0, a prošle godine je bilo 3-1 za Budućnost.

VIDEO - Šamar usred akcije, Beron na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrnjau

    20. april 2019 | 11:31

    Sta ovaj prica. Najveci klub sa ovih prostora je vec uzimao ABA ligu u Beogradu!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. april 2019 | 10:12

    Веома је битно да Звезда одигра као у прве две, и да врати милогорски државни пројекат на своје место...исто као што је вратила још један државни пројекат, јер такви тимови једва таворе ако нису под руком државе...дал се зове Мило, или Тадић суштина је иста...

  • Zmaj

    20. april 2019 | 09:38

    Dići će se 100% u pioniru samo je pitanje KO će podići

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA