≫ 

Budućnost se oglasila pred peti odlučujući meč za ABA titulu: Očekujemo od Zvezde odgovornost u organizaciji!

Šampion ABA lige očekuje da srpski klub napravi istu organizaciju meča kao što je bilo u četvrtom meču

  • 69

Košarkaški klub Budućnost oglasio se saopštenjem pred peti meč finala plej ofa ABA lige u Beogradu u ponedeljak (19.00 Arena sport). Podgorički klub je istakao da očekuje da Zvezda pokaže nivo odgovornosti u organizaciji ovog meča, kako bi se ispunili svi uslovi za korektno odigravanje meča.

Saopštenje crnogorskog kluba prenosimo u celosti:

- U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmjeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati.

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

- To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu - dve utakmice odigrane u Beogradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.

- Četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.

- Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena Zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primerom preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat.

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević

- ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju.

- Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vetar u ledja.

Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub - navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor kluba Slavko Radulović.

VIDEO: Linč košarkaša Zvezde u Morači iz drugog ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado Banja Luka

    20. april 2019 | 17:54

    Onoliku kolicinu mrznje i onakvo ponasanje "navijaca" u crnoj gori nisam ni u snu ocekivao.Tolerisanje onakvog divljackog ponasanja i u takmicenjima nizeg ranga nisam nikada vidio.Onakvi kriminalno sudjenje protiv Zvezde ne treba ni komentarisati.Ja kao covjek koji se u svoje 34 godine jednom potukao tj branio isao bi u ponedeljak u Pionir da pokazem onom trenercicu repesi ko smo mi,toliko sam isprovociran.Puna podrska Nebojsi Covicu sa ove strane Drine od iskrenih i teakih navijaca Crvene Zvezde.Nadam se da cete mi objaviti komentar.Pozdrav iz Banja Luke.

  • Nemke

    20. april 2019 | 17:11

    Haahahah šta je šiptari prpa a? Kao što ste vi organizovali treći meč tako ćemo mi peti.

  • Bane Petrović

    20. april 2019 | 17:07

    kako sada očekujete to od Cigana za koje ste klicali sa oduševljenjem da ih treba ubiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA