≫ 

Doktorska partija Jokića! Denver pobedio Sparse u gostima posle sedam godina, za egal u plej-of seriji (VIDEO) (FOTO)

Srpski centar dominirao sa 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija

  • 6

Denver je sebi obezbedio eventualnu "majstoricu" ako do nje dođe u plej-of odmeravanju sa San Antoniom, pobedivši Sparse 117:103 u četvrtoj utakmici, za egal u seriji - 2:2.

Sparsi su dobili prvi meč u Koloradu, drugi izgubili, a treći pred svojim navijačima glatko rešili u svoju korist - međutim ekipa Majka Melouna uzvratila je udarac: pobedila je na mestu gde nije poslednjih sedam godina, i to u koliko važnom trenutku!

Predvođeni fenomenalnim Jokićem, Nagetsi su bili vrlo motivisani da pobiju prognoze koje im baš i nisu bile naklonjene nakon poraza u trećem duelu. Srpski centar je najjače povukao svoj tim ka uspehu sa 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija, uz njega i dvojac Marej - Kreg.

Prvi plej Denvera zaustavio se na 24 poena, a Kreg na 18, uz ključne role kada su se odbijali naleti Teksašana za hvatanje rezultatskog priključka.

Potpunu kontrolu meča preuzeli su gosti sredinom druge deonice, u trećoj delovali superiorno, kada je i razlika rasla i do deset poena i više se nije spuštala ispod te margine. Pogađali su Sparsi u periodu odluke u vezanim napadima preko Petija Milsa, ali nisu imali rešenja u defanzivi za šuteve Krega i Montea Morisa, prodore Mareja i kombinovanu napadačku realizaciju Nikole Jokića.

O saradnji Jokića i Mareja najbolje govori ova njihova kombinacija završena moćnim zakucavanjem plejmejkera gostiju.

 

Serija se sada seli u Denver gde će Nagetsi pokušati da dođu do prve prednosti, ujedno i "meč lopte" za prolaz u polufinale Zapada.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA