≫ 

Janis i ekipa razbili Pistonse, Grifinov Detroit postao jedan od najgorih plejof timova u istoriji NBA! (VIDEO)

Detroit uđe u plejof, a onda tamo ne može da pobedi više od deset godina

  • 0

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Detroit Pistonse 119:103 u trećoj utakmici prve runde plejofa NBA lige na Istoku.

Janis Adetokumbo nije bio na svom uobičajenom nivou u dresu Baksa ali to nije smetalo njegovom timu da upiše i treću pobedu protiv Pistonsa za koje je dobro odigrao Blejk Grifin.

Grik Frik je imao 14 poena, deset skokova i tri asistencije za nešto manje od pola sata na parketu, a efikasniji od njega bili su Kris Midlton sa 20 poena, Bruk Lopez, Erik Bledso sa po 19 poena i Ersan Iljasova sa 15.

U Detroitu je Grifin ubacio 27 poena uz sedam skokova i šest asistencija, ali je imao slabu podršku jer ni Redži Džekson ni Andre Dramond nisu pogađali, pa je Džekson uz slabe procente šuta završio sa 15 poena, a Dramond sa 12.

Dramonda su pored loših procenata šuta mučili i faulovi, a slična je situacija bila i sa Adetokumbom pa su Baksi morali da pokažu da cela ova serija neće biti šou jednog čoveka.

Milvoki je već do kraja prve četvrtine imao +11, ali su Džekson, Grifin i Lengston Galovej serijom uspeli da približe tim iz "Motor sitija" na poen zaostatka posle četiri minuta u drugoj deonici.

Iljasova, Lopez i Džordž Hil su odgovorili svojom serijom 10:0 i od tog trenutka Milvoki je počeo da se odlepljuje i samo povećava razliku do +24 u četvrtoj četvrtini.

Pistonsi su uspeli da smanje zaostatak, ali ne i da ugroze jedno zanimljivo dostignuće Baksa. Oni su po prvi put dobili tri utakmice u seriji polejofa još od 1986. godine kada su uprvoj rundi počistili Nju Džersi Netse sa 3-0.

S druge strane, Detroit je izjednačio neslavan rekordi niz poraza u plejofu. Pistonsima je ovo bio 13. uzastopni poraz u doigravanju, a na pobedu čekaju još od kraja maja 2008. godine kada su u finalu Istoka pobedili Boston Seltikse koji će kasnije osvojiti titulu.

Naredna utakmica između Milvokija i Detroita igra se u ponedeljak.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA