≫ 

Ja sam još jahao konje kad su Nagetsi poslednji put pobedili Sparse u gostima: Jokić o agresivnoj igri protiv "Popa" i bitnoj pobedi Denvera (VIDEO)

Jokić jahao konje, Marej bio srednjoškolac, a Krejg na koledžu

  • 7

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić rekao je posle važne pobede nad San Antonio Sparsima (117:103) da je njegova ekipa sada vratila prednost domaćeg terena na svoju stranu.

- Velika pobeda posle prvog poraza kod kuće. Došli smo ovde i pobedili drugu utakmicu i to je odličan način da vratimo prednost domaćeg terena - rekao je Jokić posle utakmice.

On je Sparsima ubacio 29 poena (10/22) uz 12 skokova i osam asistencija i šutirao je više nego u prve tri utakmice serije. Dobro je odigrao i Džamal Marej koji je postigao 24 poena uz racionalniju potrošnju lopte (8/14).

- Možda sam i ja tražio više šuteva, pa sam to radio i kada sam pored sebe imao otovrenog igrača na šutu u uglu ili zakucavanju. Bio sam agresivniji ali mislim da su funkcionisali i "poket pasovi" (obično iz pik end rola na malom prostoru i od zemlje) - kaže Jokić.

Nagetsi su u drugoj četvrtini uspeli da se vrate u igru iako su tokom prve gubili dvocfirenom razlikom. Jokić je objasnio da je to bilo posledica dobre odbrane.

U trećoj četvrtini su igrači Denvera preuzeli kontrolu i u napadu, šutevi za tri su ulazili, prolazila je i poludistanca pa je razlika od minusa otišla u veliki plus.

- Da budem iskren, učimo od njih. Došli su u prvoj utakmici u našu halu, znali su da nemamo iskustva i da smo novi u plejofu pa su nas zaskočili i "laktali se". Mi smo tada igrali onako kako su oni hteli da igramo. U drugoj utakmici smo se prilagodili tome, treća utakmica ovde (u Teksasu), došli smo da igramo kod njih i četvrta sada podigli smo agresivnost - rezimirao je prve četiri utakmice srpski centar.

Istakao je da je bilo glupih grešaka i u tom četvrtom meču jer je Peti Mils više puta išao neometano do obruča na polaganje, a to su radili i drugi Sparsi, iako Denver nije bio u bonusu.

Poslednji put kad su Nagetsi pobedili Sparse na njihovom terenu (2012), Džamal Marej je imao 15 godina, Torio Krejg je bio na koledžu, a Jokić...

- Ja sam verovatno jahao konje. Nikad nisam pobedio ovde pa je velika pobeda za nas - zaključio je Somborac.

VIDEO - Jokić: Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasa

    21. april 2019 | 10:05

    Dok nepocne igrati za drzavni tim, to je nepoznata osoba

  • Outsider

    21. april 2019 | 10:45

    Da si rekao "da si piskio u noshu" ok, TO STO SI JAHAO KONJE NISTA NE ODREDJUJE, BAS NISTA, toliko o onome sto posedujes u glavi... I takve Sale "moli" da igraju za Srbiju?!

  • Samostalac

    21. april 2019 | 11:24

    Ko je ovaj kosarkas? Bese on to roshen u Srbiji? Cudi me da je neki kako kazu dobar igrac kada ne igra za reprezentaciju. Kada ponese dres Srbije, mozda nekada i pogledam njegovu utakmicu u NBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA