Veliki Zvezdin talenat napravio 1. korak ka NBA sceni: Paunović prijavljen za draft! (VIDEO)

I Paunović će se naći na NBA draftu

  • 4

Talentovani košarkaš Crvene zvezde, Zoran Paunović, prijavljen je za predstojeći NBA draft!

To je potvrdio i njegov agent Aleksandar Rašković, a preko okeana je Paunović predstavljen kao momak koji je U18 tim Srbije vodio do titule na Evropskom prvenstvu prošlog leta.

Inače, Paunović je prethodni period proveo u FMP-u, a prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je prošlog leta. Tada se obavezao na vernost Zvezdi za četiri sezone.

Paunović je prošle godine vodio crveno-bele do titule na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, proglašen je za MVP-ja, došao je do proseka od 24.5 poena, a rekord od 26 poena imao je u finalnoj pobedi protiv Partizana u derbiju.

Obeležio je ovaj turnir sa prosečnim indeksom 33.3, u ukradenim loptama je bio najbolji sa 3.3, imao je čak i 55.6 procenat za tri, čemu je dodao 6.5 skokova, 2.8 asistencija i blokadu. Protiv Partizana je bio posebno inspirisan, tada je uz 26 poena imao osam skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade, a košarkaške početke napravio je u rodnom Nišu kada je imao sedam godina.

U intervjuu za Telegraf, Paunović je otkrio svoje snove, ima veliku želju da se dokaže u Crvenoj zvezde i Evroligi, a zatim da se otisne u NBA.

Hoće li u skorijoj budućnosti imati priliku za prvi korak, videćemo u ponedeljak od 19 časova, kada će Crvena zvezda u majstorici finala ABA lige dočekati Budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA