≫ 

Marina Maljković održala besplatan trening za 200 devojčica! (FOTO)

Selektorka reprezentacije Srbije oduševljena pozitivnim vibracijama i dečijim osmesima

  • 0

Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, još jednom je oduševila devojčice osnovnoškolskog uzrasta i za više od 200 njih održala je besplatni košarkaški trening na Adi Ciganliji.

Selektorka reprezentacije Srbije i prvi trener Šangaja zajedno sa timom trenera Pokreta za žensku košarku, kao i nekoliko prvotimki Šangaja potrudili su se da novo druženje sa košarkaškom loptom malih košarkašica bude nezaboravno iskustvo.

Ovo tamo je Ada, a na njoj je stasalo mnogo srpskih košarkaša: Marina Maljković i njene igračice iz Šangaja Foto: Pokret za žensku košarku

-Bilo je divno. Ovo je još jedan pokazatelj koliko Pokret brine o društvu, devojčicama i ženskoj košarci u Srbiji. Presrećna sam što sam još jednom osetila pozitivnu energiju i videla nasmejana lica devojčica. Verujem da će im svaki trening i svaki čas značiti u njihovom razvoju, a da će ženska košarka u Srbiji dobijati sve više i više igračica.

- Napredak kod pojedinih je izvanredan i mnogo mi je drago da smo kod svih njih probudili ljubav prema košarci  - istakla je Marina Maljković.

Devojčice su uživale u divnom danu i druženju Foto: Pokret za žensku košarku

Osnovni cilj Pokreta Marine Maljković je stvaranje veće baze za žensku košarku u Srbiji i to ne samo igračke, već kreiranje većeg košarkaškog okruženja i interesovanja za žensku košarku. Besplatni treninzi za devojčice osnovnoškolskog uzrasta redovno se sprovode na više lokacija u Beogradu i Srbiji.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković funkcioniše već četiri godine. Kroz program je prošlo više od 1.500 devojčica, a samo u prethodnih godinu dana održano je blizu 2.000 besplatnih treninga na različitim lokacijama u Beogradu i Srbiji, uz odigravanje 70 utakmica unutar samog Pokreta.

Zajednička slika za kraj je obavezna Foto: Pokret za žensku košarku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA