≫ 

Meč sezone u ABA ligi: Zvezda i Budućnost po 5. put, crveno-beli strepe od plana Podgoričana da prekinu meč!

Majstorica finalne serije igra se od 19.00 časova u Pioniru

  • 25
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda ili Budućnost - šampion može biti samo jedan! Posle 22 kola u regularnom delu, po tri meča u polufinalu plej-ofa, kao i četiri u finalu, došlo je vreme da saznamo koja ekipa je najbolja u ABA ligi (19.00 časova, TV Arena Sport 1)!

Po prvi put u istoriji Regionalne lige šampiona ćemo dobiti posle pete utakmice, jer nikada do sada nismo gledali tu majstoricu.

Kako je ova serija krenula, uz dve ubedljive pobede Zvezde u Beogradu, činilo se da se majstorica ni ovaj put neće igrati, ali je Budućnost uspela da se izdigne i izjednači na 2:2. Naravno, uz pomoć nesportske atmosfere koja je vladala u Morači. Pogotovo u onom trećem meču.

Foto:Twitter/ABA_League/

Igrači Zvezde su tada napadnuti na parketu od strane domaćih navijača koji su ih vređali u pljuvali, dok su čelnici crveno-belih gađani šrafovima i ekserima sa tribina.

U međuvremenu su obe ekipe pozvale na smirivanje strasti, mada u Crvenoj zvezdi strepe od planova gostujućeg tima da izazovu prekid utakmice.

- Ne trebamo da podlegnemo provokacijama jer sam saznao šta se sve planira. Imaju cilj da se žale da se dvorana isprazni, tako da moramo da se borimo sa tim i ne dozvolimo da do toga dođe. Opet ponavljam, Delije dođite da u što većem broju fer i sportski navijate za svoju Zvezdu i pomognete nam da pobedimo u poslednjoj utakmici u sezoni - rekao je predsednik crveno-belih Nebojša Čović dan pre meča.

Gledajući sa sportske strane, i dalje je nepoznanica hoće li Stratos Perperoglu i Džo regland moći da pomognu svojim saigračima. Dosta toga zavisiće i od inspiracije Filipa Čovića koji je podbacio u Podgorici, ali je takođe bio jedan od najboljih na terenu u prva dva meča.

Foto: Marko Jovanović

Ono što će Zvezda u odbrani morati da uradi jeste to da zaustave Norisa Kola, jer je Amerikanac ubacio ukupno 51 poen u prethodna dva meča u Podgorici.

Što se tiče tradicije, ona je apsolutno na strani Zvezde. barem što se tiče mečeva u Pioniru. Odigrali su ih ukupno 21, a skor je 18:3 u korist crveno-belih. Ukupno 22:19 u ABA ligi za Zvezdu.

Za kraj vredi pomenuti i to da će Zvezda imati veliku podršku, pošto je Pionir vrlo brzo rasprodat.

>>> Vreme je da saznamo ime šampiona ABA lige. Večeras od 19.00 u Pioniru Zvezda čeka Budućnost u majstorici, posle naelektrisane četiri utakmice. Čist kec je 1,35, pobeda Zvezde s više od 6,5 poena razlike nosi kvotu 1,85, a dvojka je 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Zvezda - Budućnost.

>>> Bili Beron je bio lider Zvezde u dosadašnjim mečevima, a kvota da će večeras Podgoričanima ubaciti više od 13,5 poena je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na poene igrača u majstorici finala ABA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран

    22. april 2019 | 08:59

    Звезда је требала да напусти меч у подгорици после уласка на терен људи који нису у протоколу и притом још претили играчима.

  • Mickey

    22. april 2019 | 08:55

    Napred Zvezdo,samo napred....

  • Bivsi Kosarkas

    22. april 2019 | 09:36

    Vratiti kosarku kosarkasima i navijacima a ne glupim saopstenjma sta ce biti ako ne bude.Spustimo loptu ne treba nam ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA