≫ 

Čović progovorio o prekidu prijateljstva sa Milom Đukanovićem: Ovo je odvratno, ne znam hoću li ikad više otići u Crnu Goru!

Buran nastup Čovića pred meč u Pioniru

  • 56

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, ponovo je bio gost na televiziji uoči meča sa ekipom Budućnosti u finalu ABA lige.

Na TV Hepi, Čović se osvrnuo na odnos sa Milom Đukanovićem, koji nije dobar kao ranije.

- Bili smo dobri drugari i prijatelji, ali taj kontakt je prekinut prošle godine posle finala. I da se zna, Zvezda nije Čović. Moje je da je zaštitim i ne dozvolim da ima bilo kakve gubitke. Inače, svi sinovi crnogorskih funkcionera su bili u dvorani. I ne razumem, kako su njihovi očevi mogli to da gledaju. Naše je dakle, da ne nasednemo na provokacije - rekao je Čović na Hepi televiziji, dodavši da su tenzije dostigle maksimum.

- U Podgorici je sada bilo tri do pet puta gore nego prošle godine. To ponašanje, vređanje moje žene, Filipove majke. To je odvratno. A onda dođu do Beograda i provode se. Ta mržnja je projekcije Crnogoraca da moraju da iščiste poreklo.

Foto: MN Press

Ostaje Čoviću žal što nije sve rešeno u Podgorici.

- Imali smo dobar rezultat, 12 poena prednosti, koji su volšebno nestali. Ne bih da komentarišem suđenje. Samo ću reći da su arbitri za danas tražili policijsku zaštitu. Ja zato molim navijače da se ponašaju kako treba. Mi smo bolji i ja se nadam da ćemo igrati 12 protiv 12 sa trenerima i bez dodataka. Jer, stranci nisu verovali šta im se sve dešavalo u Podgorici.

Čović čak tvrdi da više neće ići u Crnu Goru.

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

– Zgrožen sam i ne znam da li ću ikada opet ići u Crnu Goru. Moje poreklo po ocu je tamo, ali ovo je sve odvratno. A sada su najvreliji tereni Podgorica i Beograd. A kako ne reći da je neki klub državni projekat, kada je ceo državni vrh na terenu. Ima tu i sastanaka raznik zvezdomrzaca, ali ne bih više o tome. Ja sam predsednik Zvezde i spadam u ljude koji prepoznaju mutne radnje. Ne impresioniraju me splavovi, belo ili pare, ja sam tu da dok sam tu branim Zvezdu svim raspoloživim sredstvima. To svi znaju.

Postavio je Čović i pitanje saradnje s ABA ligom.

- Ja stvarno mislim da Zvezda kako god se sve završilo treba da preispita učešće u regionalnoj ligi. Jer smo optuženi da smo organizovali navijače, a oni ne dolaze na naše utakmice. Bilo je u avionu sa nama onih koji su nas pljuvali u hali. Otišli malo da popljuju Zvezdu, pa se vratili. Opet podvlačim, molim za fer i korektno navijanje. Najgore je ako funkcionišemo po principima osvete i mržnje. Ne mogu da se stalno uvlačim i izvlačim iz blata i navlačim čizme do kukova.

Meč Zvezde i Budućnosti igraće se u ponedeljak od 19 časova, prvi put u istoriji ABA lige će 5. meč odlučivati!

VIDEO - Linč košarkaša Zvezde u Morači iz drugog ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZB

    22. april 2019 | 12:27

    Poreklom sam SRBIN IZ CRNE GORE. Iz Andrijevice. Stidim se ovoga. Pre svega sam Srbin.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    22. april 2019 | 12:12

    И шта др није тачно рекао? Милогорци би да не буду више Црногорци као што је био Његош, него им је дражи вероватно тачи. Државни пројекат који прати цео њихов политички врх, а имали смо прилике да то видимо и овде, када су неке пратили Тадић нпр...играј Звездо и врати их у њихов камењар..

  • Tetka

    22. april 2019 | 16:01

    "Korektno" birate sto objavljujete. I dalje samo afirmativno o ovome gospodinu koji ratuje sa nekim jos otkako je izasao iz limenke,i uvjek je on zrtva i mucenik. Ostavite ostrascenost na stranu i pokusajte da pobijedi ono dobro u vama,ako ga ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA