Novinar pitao Tomića zašto je neraspoložen i šta kaže za napad na igrače Budućnosti: Svaka čast Zvezdi i navijačima, samo ja znam kako mi je (VIDEO)

Trener Zvezde ističe da će kratko proslaviti, ali da ciljevi nisu ostvareni, već uskoro sledi i napad na odbranu titule u Srbiji

  • 8

Trener Budućnosti Jasmin Repeša se nije pojavio na konferenciji za medije, pa smo mogli da čujemo samo utiske trenera Zvezde Milana Tomića. Njegova ekipe je slavila u majstorici finala ABA lige, gde je Zvezda demolirala Podgoričane sa 97:54 i tako obezbedila Evroligu naredne sezone, kao i titulu ABA lige.

- Velika zahvalnost navijačima na atmosferi kakvu neću zaboraviti dok sam živ. Mislim da smo bili bolji od Budućnosti i mislim da smo zasluženo osvojili titulu. Čestitam igračima, stručnom štabu, upravi, Nebojši Čoviću na izuzetnoj saradnji. Ostvarili smo glavne ciljeve, sledi nam novi cilj, osvajanje titule u Srbiji. Slavićemo večeras, ali odmah posle slede nam nove obaveze - počeo je Milan Tomić, koji je poručio da nije tempirao formu igračima, već je uvek pripremao meč po meč.

- Pripemamo utakmicu jednu po jednu, nema tempiranja forme. Nema motivisanja za pojedinačne utakmice, igrači su bili motivisani i u Podgorici, igrali smo dobro, ali smo izgubili - konstatovao je trener Zvezde.

Da li vas raduje što su neki igrači iskočili, iako se od njih nije očekivalo, poput Filipa Čovića?

Filip Čović slavi; Foto: MN Press

- Kada sam pravio tim na leto, ja sam odabrao Filipa da igra u Zvezdi. Samim tim što sam ga odabrao, znao sam šta mogu da očekujem od njega, nije bilo neočekivano, već očekivano. Ovaj tim je napravljen sa dobrom hemijom, gde svi mogu da pomognu. Ne treba zaboraviti koliko je Regland izgurao. Uvek idemo napred, nikada ne idemo nazad. Nisam kukao ni što nemam Stratosa i bilo kog drugog igrača.

Jedan novinar je upitao Tomića zašto deluje neraspoloženo posle ovako velikog uspeha i titule.

- Ja uvek spuštam loptu, a emocije u meni, samo ja znam kako se osećam, sigurno da sam presrećan, ali nisam trener koji će pričati sve i svašta, treba analizirati utakmicu, jer Crvena zvezda je veliki klub.

Ponašanje navijača pre početka meča?

- Ne znam šta da kažem na to, bio sam u svlačionici. Jedino što mogu da kažem jeste da je Crvena zvezda osvojila ABA ligu i svaka čast Crvenoj zvezdi i čestitke navijačima - rekao je Milan Tomić.

Da li je atmosfera u Podgorici stvorila inat kod igrača?

- Mi smo se bavili samo košarkom. Ponašanje igrača u Podgorici bilo je najnormalnije. Ponašali smo se onako kako se ponaša jedna ekipa koja treba da igra Evroligu - zaključio je Tomić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlaz

    22. april 2019 | 23:36

    Naša ZVEZDA prva ponovo!!!

  • Maximus

    22. april 2019 | 23:06

    Trener koji nije kvalitet za velika dela... Ali je covek, koji stavlja Crvenu Zvezdu ispred svog uspeha i sebe. P.S. Nadam se da ce "Telegraf" objaviti komentar...

  • Vrati se sve ti je oprošteno

    22. april 2019 | 23:44

    Tomić ove huligane naziva navijačima?! U srećnija vremena ovi bi išli na goli otok da tucaju kamen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA