Ovako su crnogorski mediji videli poraz Podgoričana: Budućnost preživela linč i sačuvala ABA ligu! (FOTO)

Većina podgoričkih medija u prvi plan stavlja incidente pre meča

  • 34

Košarkaši Crvene zvezde  novi su šampioni ABA lige pošto su u 5. odlučujućem meču savladali Budućnost 97:54. kada je reč o samom susretu, mediji u Crnoj gori su podeljeni, pa tako neki ističu incidente u Pioniru u prvi plan, dok drugi Podgoričanima zameraju "nedostatak hrabrosti". 

Tako portal cdm.me piše da je Budućnost sačuvala legitimitet ABA lige, i to, posle "pokušaja linča":

- Predali su košarkaši Budućnosti krunu šampiona regiona i mesto u Evroligi, ali su čini se sačuvali ABA ligu jer su večeras izašli na parket posle atmosfere linča, zbog koje je utakmica kasnila skoro sat.

Printskin: cdm.me

I podgoričke Vijesti saglasne su da su dešavanja pre početka, u mnogome, odredila pobednika utakmice.

- Posle paklenog dočeka košarkašima, upravi i zalutalim navijačima Zvezde pre i tokom treće utakmice, kao i zapaljivog saopštenja Beograđana i pretnji predsednika Nebojše Čovića, bilo je jasno da "plave" čeka neviđen pakao u Beogradu. Nažalost, i najcrnje slutnje su se obistinile – meč odluke je kasnio 57 minuta, jer su Podgoričani napadnuti na terenu, udareni su Nemanja Gordić, Suad Šehović i Petar Popović, a sa tribina je čak letelo sve i svašta.

- U takvom paklu i neregularnim uslovima, pitanje je samo zašto su čelnici ABA lige naterali Jasmina Repešu i njegove izabranike da izađu na teren. Da nisu, bar bi bili pošteđeni dva od tri najgora sata u karijerama... Ovako, izgubili su utakmicu koju nisu ni smeli da dobiju, jer ko zna šta bi bilo i da je do završnice bilo rezultatski uzbudljivo, a kamoli da su pobedili.

Printskin: vijesti.me

Najviše kritika Budućnost je dobila sa portala mondo.me koji konstatuje da je Crvena zvezda zasluženo osvojila titulu, kao i to da je Podgoričanima nedostajalo više hrabrosti i požrtvovanja.

- U majstorici finalne serije Crvena zvezda je slavila protiv Budućnosti sa 43 poena razlike i uprkos ružnom uvodu u meč, bilo bi nesportski dovesti u pitanje zasluženost trijumfa beogradskog tima. Jednostavno, za izbjegavanje novog debakla u kultnoj beogradskoj sali Repešinom timu nedostajalo je više hrabrosti i požrtvovanja.

Da podsetimo, posle 5. utakmica, Crvena zvezda je sa 3:2 pobedila u finalu ABA lige i tako pored šampionske titule, ubezbedila i učešće u Evroligi sledeće sezone.

VIDEO: Skandal u Pioniru, navijači Zvezde napali košarkaše Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    22. april 2019 | 23:46

    Pa i Zvezda nije smela da dobije u vašu Podgoricu, ali nisu izgubili sa 50 razlike. Jedna 8 razlike i druga 4 razlike, i to jedva ste dobili da vam nije bilo sudija i to bi izgubili. Milogorci bolje se pokrijte ušima. Nemate pojma, i u Evroligi vas punili, kako je ko stigao. Da li ste svesni vašeg ne znanja.

  • Petar

    22. april 2019 | 23:40

    HVALA vam Milo, minus 43 nije prijatan. Pozdrav iz Srpskih Berana!!!

  • Crnogorac

    22. april 2019 | 23:36

    Kako vas nije sramota, sta su to prezivjeli u Beograd, a da nijesu oni i gore prosli u Podgoricu !!!! Ovaj put vam ni Milo nije pomoga. Makse tamo djavoli vise, mi nijesmo u ratu mi smo Braca sa Srbima !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA