Kako su košarkaši Zvezde i Budućnosti propustili priliku da budu VELIKI! Ništa nisu naučili od Srba i Hrvata 1999. (VIDEO)

Igrači obe ekipe pokazali nizak nivo empatije prema kolegama u dva meča gde je publika bila spremna na linč

  • 36

Završena je još jedna sezona ABA lige, Crvena zvezda je šampion, što se i predviđalo od samo starta s obzirom na sastav tima i igre koje su pružali, ali i samo jedan poraz u regularnom delu.

Šampion je odlučen posle pet mečeva finala plej ofa od čega su u dva duela viđeni ozbiljni incidenti od strane navijača. To su utakmica broj tri u Podgorici i utakmica broj pet u Beogradu.

TREBALO JE ZAŠTITITI SPORT

O tim incidentima već je sve rečeno, nema potrebe ponavljati se, ali je potrebno osvrnuti se na zanimljiv detalj koji je svima promakao.

Neko je negde napisao da su igrači Zvezde i Budućnosti bili svetle tačke ove serije, u odnosu na incidente navijača, jer su na terenu bili korektni odnosi bez mnogo tenzija, koju nose ovakve utakmice.

Navijači Zvezde nasted terena dočekuju igrače Budućnosti, a niko od košarkaša Zvezde da im priše i zamoli da to ne čine Foto: MN Press

Ali, to je delimično tačno. Igrači obe ekipe jesu bili korektni na terenu, ali su propustili idealnu priliku da pokažu da su VELIKI LJUDI.

ČOJSTVO JE KAD BRANIŠ DRUGE OD SEBE

Ni na jednoj utakmici, ni na onoj u Podgorici, gde su umalo linčovali košarkaše Zvezde navijači koji sede uz teren Morače, ni u ovoj petoj u Beogradu gde su navijači Zvezde uleteli na teren u pokušaju da se obračunaju sa košarkašima Budućnosti, igrači protivničkog tima nisu stali u zaštitu kolega.

VIDEO: Skandal u Pioniru, navijači Zvezde napali košarkaše Budućnosti

Dok su igrači Budućnosti bili izloženi pljuvanju, vređanju, gađanju, pa čak i zaletanju navijača sa partera, košarkaši Zvezde su se mirno zagrevali na drugom košu.

Nijedan igrač nije pokazao to čojstvo i junaštvo da priđe i zaštiti ih od razularene mase, ili bar skrene pažnju da ne rade to. Ponašali su se kao da se njih to ne dotiče iako su pre nekoliko dana slično doživeli u Podgorici.

Dok ovaj navijač Budućnosti ulazi na teren i pljuje i vređa igrače Zvezde niko od košarkaša Budućnosti nije prišao da ga opomene Printskrin: Telegraf

SVI JUNACI NIKOM PONIKOŠE

Isto su uradili i košarkaši Budućnosti, dok su igrači Zvezde brutalno pljuvani na izlasku na teren u Morači, gađani upaljačima, i dok su se na njih zaletali sin Ministra policije, i čovek koji je zaposlen u agenciji za sprečavanje korupcije, znači državnoj firmi.

VIDEO: Linč košarkaša Zvezde u Morači iz drugog ugla: Varvari se unosili Tomiću u lice

Izgleda da nisu ništa naučili od starijih kolega i to fudbalera, koji su znali šta je viteštvo i čast u sportu, a pre svega čojstvo i junaštvo.  Daleke 1999. u kvalifikacijama za EURO 2000. na Marakani su igrali Jugoslavija i Hrvatska i u 48. minutu je nestalo struje i nastao je opšti metež, jer su navijači urlali i bacali svašta.

Svaki fudbaler Jugoslacije stao je pored jednig Hrvatskog fudbalera i zagrlio ga i zaštitio od navijača.

- E to je fudbal, to je nogomet, prijateljstvo i džentlmenstvo. Tako se ponašaju sportisti - rekao je jednom selektor te Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević!

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    23. april 2019 | 19:47

    A sto ovo niste pisali posle podgoricke bruke?

  • Putin R.S

    23. april 2019 | 20:44

    Kriv je Milo i njegova mrznja prema Srbima i sve Srpsko. Takvu je atmosferu stvorio prema nama da nije bilo za ocekivati da im se vrati bolje.

  • PEXON

    23. april 2019 | 20:27

    Sta je bilo prosle godine u podgorici. Pa i ove godine. Sta je trebalo da ih docekamo sa cvecem i bombonjerama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA