≫ 

Jokić doveo Denver na pobedu od polufinala, veliki Greg Popovič ga hvalio zbog sjajne partije (VIDEO)

Srbin umalo nije upisao novi tripl-dabl u NBA ligi

  • 0

Možda nije bio najefikasniji u svojoj ekipi, ali je Nikola Jokić definitivno bio najzaslužniji za pobedu Denvera nad San Antoniom (108:90) i vođstvom od 3:2 u seriji Zapadne Konferencije NBA lige!

Nagetsi sada imaju meč loptu za plasman u polufinale, a u četvrtak će pokušati da slave na terenu Sparsa gde su nedavno slavili prvi put još od 2012. godine.

Jokić je za 33 minuta, koliko je proveo u igri, imao učinak od 16 poena, 11 skokova i osam asistencija.

- On je veliki igrač i može da radi dobro od svega pomalo. Vrhunski je timski igrač koji ima odlične sposobnosi i visok košarkaški koeficjent inteligencije - rekao je za Jokića veliki Greg Popovič.

Džamal Marej je sa 23 poena i sedam asistencija bio najefikasniji u redovima Denvera. Vil Barton je ubacio 17, a onda slede Heris sa 15, Milsap sa 14, Bizli sa 11 i Moris sa 10 poena.

Lamarkus Aldridž i Demar Derozan su bili najbolji u redovima San Antonija sa po 17 poena, s tim da je prvi dodao i 10 skokova.

Pratili su ih Poelti i Vajt sa po 12, dok su svi ostali imali ''mršav'' učinak. Belineli je, na primer, meč završio sa sedma poena, a Rudi Gej sa šest poena i sedam skokova.

Ukoliko prođu u polufinale, Denver će igrati protiv Portlanda koji je sa 4:1 u seriji ''pomeo'' Oklahomu.

Poslednji meč su dobili rezultatom 118:115, posle neverovatne trojke Demijana Lilarda uz zvuk sirene.

Lilard je meč završio sa neverovatnih 50 poena i sedam skokova i šest asistencija. Harkles i Mekkolum su imali po 17 poena, dok je Enis Kanter zabeležio dabl-dabl učinak od 13 poena i isto toliko skokova.

Pol Džordž i Rasel Vestbruk su jedini igrali kod Oklahome. Prvi je imao 36 poena i devet skokova, a drugi je zabeležio tripl-dabl od 29 poena, 14 asistencija i 11 skokova. Ali - nedovoljno za ostanak u igri.

U polufinalu Istočne konferencije je i Filadelfija koja je sa 122:100 pobedila Bruklin u 5. utakmici i prva došla do četiri trijumfa.

Boban Marjanović je igrao 14 minuta i imao je učinak od sedam poena i sedam skokova. Embid je sa 23 poena i 13 skokova bio najefikasniji, dok je u redovima Bruklina najistaknutiji bio Holis - Džeferson sa 21 ubačenim poenom.

Filadelfija će u polufinalu igrati portiv Toronta koji je sa 115:96 pobedio Orlando i tako stigao do 4:1 u seriji.

>>> Očekivalo se da serija Barselone i Efesa bude najneizvesnija u četvrtfinalu Evrolige, a tako i jeste. Trenutno je 1:1, a večeras (21.00) u Kataloniji kvota na Barsu je 1,50, dok je dvojka 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Efes.

VIDEO: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA