≫ 

Iz ABA lige procurile nove informacije o vajld-karti za Partizan: Razgovarali smo sa Evroligom, ali...

Krešimir Novosel smatra da su veće šanse da putem pozivnice regionalno takmičenje ima dva predstavnika, nego da u bliskoj budućnosti dobije dva stalna mesta

  • 22
Krešimir Novosel; Foto: MN Press

Partizan svim silama želi da se vrati u Evroligu naredne sezone, a kako je Telegraf ekskluzivno preneo, velike su šanse i da crno-beli dobiju vajld-kartu za učešće u najjačem klupskom takmičenju.

I direktor ABA lige, Krešimir Novosel, potvrdio je da su čelnici regionalnog takmičenja razgovarali sa Evroligom o tome i da postoje šanse da ABA liga dobije pozivnicu, ali da su konkurenti u VTB i turskoj ligi.

Pominje se i ALBA iz Berlina kao jedan od favorita, ali postoje velike šanse da Nemci kroz prvenstvo Nemačke obezbede Evroligu (dovoljno im je i finale ako budu igrali sa Bajernom za pehar).

- Razgovarali smo o tome sa Evroligom, postoje šanse da klub iz ABA lige dobije pozivnicu, ali i da ona ode na adresu kluba iz VTB lige ili turske lige. Mislim da su veće šanse da putem pozivnice sledeće sezone imamo dva predstavnika nego da u bližoj budućnosti dobijemo dva stalna mesta. Zaista ne znam kome će Evroliga dodeliti "vajld kard", ali znam da nam ovo što se dešavalo u finalu nikako ne ide u prilog - rekao je Novosel za Novosti.

On se dotakao i aktuelne teme oko učešća Olimpijakosa u ABA ligi naredne sezone.

Vasilis Spanulis u duelu sa Brankom Lazićem; Foto: Marko Todorović

- Grci svašta objavljuju. Predstavnici Olimpijakosa su bili na sastanku u Zagrebu, rekli da žele da igraju u ABA ligi dve-tri godine, raspitivali se o organizaciji. Znamo da su razgovarali i sa nekim klubovima, ali u ovom trenutku nemamo ni odluku o tome ni saznanje da će razgovori biti nastavljeni. Interesovali su se i Panatinaikos i izraelska Herclija, za koju nisam siguran da ima ozbiljne namere. Na Skupštini ABA lige jedna od tema biće Olimpijakos, videćemo da li ćemo doneti odluku da se razgovori nastave ili se zahvaliti na interesovanju - zaključio je Novosel.

VIDEO Saša Ćurčić: Partizan mora da pobedi Radnički iz Niša na parkingu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    24. april 2019 | 09:56

    Па пустите Грке на те 2-3 године. Па јел схватате ви које ће то уживање бити да гледаш гробље како се мучи за 5-о место. Неописиво...

  • Mrak

    24. april 2019 | 10:56

    Kad su mogli instant klubovi iz Zeleznika precicom do Evrolige pre neku godinu,moze i evropski velikan i bivsi sampion evrope.

  • Djile

    24. april 2019 | 09:57

    Ne treba Aba ligi strani klubovi. Realno svaka drzava treba da podrži vodece svoje klubove finansijski i da klubovi ojacaju. Uz jake Zvezdu, partizan, cibonu, cedevitu, buducnost, olimpiju, i jos neke klubove bila bi to dobra i jaka liga. Da se organizacija digne na bolji nivo i da aba ima bar dva predstavnika u Evroligi. To zaslužuje ovo podnevlje. Turci imaju dosta predstavnika. Guraju neke francuske i nemacke klubove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA