≫ 

Grobari ovo nisu doživeli - Čović javno pružio podršku Partizanu da igra u Evroligi!

Prvi čovek šampiona ABA lige smatra da Beograd kao grad zaslužuje dva predstavnika u najjačem košarkaškom takmičenju

  • 40

Crvena zvezda podržava napore Partizana da sledeće sezone igra Evroligu! To je na televiziji ''Hepi'' u sredu ujutru izjavio predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

On je tokom polučasovnog razgovora govorio o finalnoj seriji ABA lige i svemu šta se dešavalo tokom mečeva protiv Budućnosti, pogotovo u trećoj i petoj utakmici, da bi se pred kraj dotakao učešća u Evroligi.

Upravo tada je sam pomenuo i crno-bele.

- Evroliga nam je čestitala. Gledaćemo prvo da završimo Super ligu koja počinje za vikend. Nama je interesantno da osvojimo i prvenstvo Srbije, pa ćemo polako da razmišljamo kakav sastav ćemo da napravimo za Evroligu. Ali, moramo ovo otvoreno da kažem! Ukoliko ne bude sredstava da se pojačamo i napravimo konkurentan tim u Evroligi, onda mislim  da je ovo posao koji samo troši zdravlje. Spremićemo se koliko možemo - rekao je Čović i dodao:

- I još nešto da kažem. Crvena zvezda u potpunosti podržava napore KK Partizan da se vrati u Evroligu. Mislim da Beograd, kao najjači košarkaški centar u celom regionu, zaslužuje da ima dva predstavnika.

Printskrin: TV Happy

Podsetimo, Partizan se trenutno bori za vajld-kard i povratak u Evroligu. Međutim, imaće žestoku konkurenciju u vidu Albe i Darušafake. Uprkos tome što je većina velikih evropskih klubova lobirala u korist crno-belih.

O tome da li će Partizan igrati u Evroligi, govorio je i direktor ABA lige Krešimir Novosel.

- Razgovarali smo o tome sa Evroligom, postoje šanse da klub iz ABA lige dobije pozivnicu, ali i da ona ode na adresu kluba iz VTB lige ili turske lige. Mislim da su veće šanse da putem pozivnice sledeće sezone imamo dva predstavnika nego da u bližoj budućnosti dobijemo dva stalna mesta. Zaista ne znam kome će Evroliga dodeliti "vajld kard", ali znam da nam ovo što se dešavalo u finalu nikako ne ide u prilog - rekao je Novosel za Večernje novosti.

VIDEO Čovića pukle emocije kad je čuo Vidovdan: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Conan72

    24. april 2019 | 11:42

    Veliki gospodin Covic

  • MilanS

    24. april 2019 | 11:49

    Tako je Covicu. Tako treba! Ja sam pakleni zvezdaš. Partizan ne volim ni najmanje. Ali ga podržavam da uđu u Evroligu. Zato što smo Srbi. Mrzim Crnogorce sve im jbm!!!

  • Дејан

    24. april 2019 | 11:52

    Лажне и неискрене речи сејача зла међу Србима!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA