≫ 

Neverovatni Željko Obradović - 18. fajnal-for u karijeri za Srbina! Usijala se mrežica u Kaunasu od "rafala" Bobija Diksona (VIDEO)

Žalgiris nije imao šanse protiv raspoloženih igrača turskog tima

  • 2

Posle Reala, na završni turnir Evrolige u Vitoriji plasirao se i Fenerbahče nakon vezanih pobeda u Kaunasu, za 3:1 u seriji, a poslednja je stigla posle ubedljive igre - 99:82!

Turski tim je tako stigao do svog novog plasmana na F4, četvrtog u pet sezona sa Obradovićem, koji je reputaciju najtrofejnijeg evropskog trenera u istoriji potvrdio 18. fajnal-forom u karijeri!

Daleko bolje je Fener ušao u meč od Žalgirisa, već u prvoj deonici stekao velikih 30:14 i praktično već tada usmerio utakmicu u željenom pravcu.

Briljirao je ovog puta Bobi Dikson sa "rafalom" od pet trojki iz pet pokušaja, četiri dvojke iz pet šuteva, ukupno sa 25 poena, od kojih je 13 ubacio već u prvoj deonici utakmice.

Nije za ovaj put Obradović mogao da računa na Nikolu Kalinića zbog povrede, ali se njegov oodsustvo, posebno u defanzivi, nije osetio.

Iskočili su u prvi plan, uz Diksona, Slukas sa sjajnih 15 poena i 10 asistencija, Jan Veseli sa 12 poena i 6 skokova, te Gudurić i Grin sa po 11 poena.

Na drugoj strani, odlične role imali su Brnedon Dejvis sa 25 poena i Nejt Volters sa 15.

Fenerbahče će u polufinale na boljeg iz duela Efes - Barselona gde trenutno turski tim ima prednost od 2:1, dok drugi polufinalni par čine Real i pobednik serije CSKA - Baskonija (trenutno je 2:1 za ruski sastav).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijač

    26. april 2019 | 06:42

    Šta reći ... Živa legenda igre pod obručima ... Veličina jednog naroda ne meri se po broju stanovnika, već po broju velikana koje je " dao " ... Kad je reč o sportu uopšte, onda smo velesila ... To smo mi Srbi ...

  • ssjzvzd

    26. april 2019 | 10:07

    To je kosarka a ne vestacki klubovi i prevaranti politicari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA